Remíza se Sezimovým Ústím

Za Klokany v závěru vyrovnal Škoda.

Remíza se Sezimovým Ústím

Další přípravné utkání sehráli Klokani netradičně v pátek dopoledne se Sezimovým Ústím. I přes tento nezvyklý hrací den si hrstka fanoušků přeci jen našla cestu na Vyšehrad, a mohla tak vidět kuriózní začátek utkání. Ještě čtvrt hodiny před zápasem se na straně Bohemky rozcvičovalo všehovšudy pouze deset hráčů, převážně z B týmu. Důvodem tohoto nestandardního počtu byla dopravní zácpa před Prahou, ve které uvízlo několik hráčů.

Zápas tedy začal o deset minut později a hned z první vážnější akce se radovali hosté. To když Sedláček přišel zbytečně před vápnem o míč a z následného centru se hlavou neomylně trefil Mach. Klokani ze začátku tahali za kratší konec, ale brzy se vzpamatovali. Už v 11. minutě mohlo být srovnáno, bohužel Nešporův lob po Rychlíkově vysunutí jen lízl tyč. O pět minut později to zkoušel znovu Nešpor, tentokrát hlavou nad. Ve 22. minutě přistrčil Škoda míč na roh vápna Štohanzlovi, jehož střelu však kryl hostující Varyš. Hned vzápětí mohl po závaru před bránou soupeř navýšit vedení, ale na brankové čáře zachraňoval Rychlík. V 36. minutě Martin Nešpor opět zkusil přelobovat brankáře, tentokrát hlavou, leč opět neúspěšně. Čtyři minuty před poločasem zahrával hostující Dobal přímý kop těsně před vápnem, ale technickou střelou k levé tyči na Marka nevyzrál.

Po výměně stran už existovalo na hřišti jen jedno mužstvo. V 51. minutě skvěle prošel s míčem Nešpor, přihrávkou vysunul Škodu a ten postupoval z levé strany sám na Varyše, kterého ale nepřekonal. Z protiútoku se zrodila jediná vážnější šance hostí v druhé půli, ale Kostečkův pokus pod břevno vytáhl Radek Sňozík, vrátivší se do branky po operaci kolene. O dvě minuty později byl těsně před vápnem faulován Škoda, k přímému kopu se postavil Rychlík a krásnou střelou trefil pravou tyč. V 73. minutě nacentroval Jindřišek na zadní tyč kde číhal Škoda, avšak jeho pokusu hlavou chyběly centimetry. Za 3 minuty opět Milan Škoda po příkladném odstavení obránce Maška sám proniká do pokutového území, bohužel jeho centr po zemi nenalézá nikoho ze spoluhráčů.

Tlak stoupal, k další šanci se dostal po ose Moravec - Škoda - Marek poslední jmenovaný, ale jeho lehká teč z malého vápna se jen otřela o tyč. V 85. minutě jsme se konečně radovali. Rychlíkův centr proměnil hlavou Škoda a bylo srovnáno. Vítězství na naši stranu mohl strhnout Marek, ale Škodovy nůžky tečoval opět pouze na tyč, a tak utkání skončilo remízou 1:1.