Bohemka zvítězila v Nitře

Klokani zdolali svého soupeře 2:1 brankami Nešpora a Sedláčka.

Bohemka zvítězila v Nitře

V rámci slovenského soustředění odehráli fotbalisté Bohemians 1905 přípravný duel v Nitře. Proti účastníkovi Corgoň ligy předvedli svěřenci Pavla Hoftycha nadějný výkon okořeněný vítězstvím 2:1.

Do utkání vstoupili lépe domácí, když velmi dobře kombinovali zejména před šestnáctkou Bohemky, ale do vážnějšího zakončení se nedostali. Postupem času začali zlobit i zelenobílí. Problémy obráncům Nitry dělala zejména trojice Ibragimov, Nešpor a Škoda. A právě posledně jmenovaný se dostal do první vážnější šance utkání. Po krásné kombinaci si seběhl do vápna soupeře, ale nezamířil přesně. Stejně si vedl o pár minut později i Martin Nešpor, jehož hlavička měla gólové parametry, ale mezi tři tyče se nevešla. Zajímavé situace před brankou Nitry se množily, ale góly stále nepřicházely. Nitra hrozila prakticky pouze nebezpečným Hodúrem a standardními situacemi, které jim poskytoval často až příliš nepřesný rozhodčí Vnuk. Ve 40. minutě se Klokani dočkali gólové radosti. Do Jindřiškem centrovaného balonu vlétl agilní Ibragimov a ze souboje vypadlý míč usměrnil do brány pohotový Nešpor. „Jsem rád, že jsem protrhl tu střeleckou smůlu, kterou jsem v posledních dnech měl. Snad mi to tam teď začne padat,“ doufal spokojený střelec.
Ihned z rozehrávky se Nitranští dostali do vápna Bohemky a z nepřehledné situace zazněl pískot rozhodčího oznamující pokutový kop. Hodúr poslal Sňozíka na druhou stranu a srovnal na 1:1.

Druhá půle patřila herně lepším Vršovickým. Bohemka velmi dobře kombinovala a vypracovávala si velké množství šancí. Dvakrát se hnal po pěkném průniku sám na gólmana Moravec, ale ani v jednom případě neuspěl. Velkou možnost měl i střídající Gröbl, ale ve skluzu neusměrnil balon do brány. Další šanci měl Ibragimov, který si naběhl na výborný centr Jindřiška, ale hlavičku uzbeckého reprezentanta gólman Chudý vyrazil. O poznání lépe si vedl Škoda, jehož nádhernou střelu do šibenice vytěsnil s vypětím všech sil brankář Nitry na rohový kop. A právě po této standardní situaci se všichni dočkali rozuzlení zápasové zápletky. Ve vápně byl stažen Škoda a z následného pokutového kopu rozhodl Sedláček. Bohemka podala v Nitře velmi dobrý výkon ve všech řadách. Útok pracoval na velkém prostoru, záloha ho zásobovala výbornými míči a obrana působila velice kompaktně. Absolutorium si z ní zaslouží především bezchybný stoper Pavel Lukáš.