Hoftych: S přípravou panuje spokojenost

Kouč Klokanů již má v hlavě sestavu na Slovácko.

Hoftych: S přípravou panuje spokojenost

Na Pavlu Hoftychovi byla po vítězném utkání s Nitrou vidět spokojenost s výkonem týmu i s výsledkem. "Jsme na správné cestě," sdělil, když se usazoval do křesla v recepci hotelu Zátoka a poskytoval své dojmy nejen ze zahraničního soustředění v Senci.






Jak jste spokojený s pobytem na Slovensku?

Vyzkoušeli jsme si to tady už v létě. Víme, že ochota personálu hotelu Zátoka i lidí ze SFM Senec nám vyhovět je velká. Hřiště, která máme k dispozici jsou optimální. V úterý jsme hráli na přírodní trávě, což bylo super. Ve čtvrtek nás čeká velmi silné mužstvo Zlatých Moravců, finalista Tipsport ligy. Pak se vracíme domů a čekají nás poslední dva týdny přípravy.

Ze zdravotních důvodů chybí ve výpravě Jiří Kaufman. Je jeho absence v Senci nějak limitující?

Je nepříjemné, že tady není, ale horší by bylo, kdyby neabsolvoval větší část přípravy. On se připravoval poctivě a natrénováno má. Tenhle týden by mu neměl v sezoně chybět. Alespoň si zde můžeme vyzkoušet více alternativ na jeho post. Vytvoříme takový zásobník středních halvů. (smích)

Do týmu se po měsíční pobytu v Kataru vrátil Aziz Ibragimov, který se v úterním utkání předvedl v zajímavé formě.

Ibragimov se vrátil z Asian Cupu nabitý úspěchem uzbecké reprezentace. Je z něj cítit obrovská chuť, i vůle něco ukázat. Pevně věříme, že mu to vydrží a na jaře pro nás bude přínosem, tak jako byl v závěru podzimní sezony.

Do začátku ligy zbývají necelé tři týdny, jak hodnotíte dosavadní průběh přípravy?

Vzhledem k možnostem které máme, a to myslím jak finanční, tak přestupové (zablokované přestupy), tak se stavem kádru i s prací hráčů panuje spokojenost. Nevyhýbají se nám sice drobné zdravotní problémy a výpadky u jednotlivých hráčů, ale s tím se musí počítat a zatím to žádného hráče nepostihlo tak, aby to bylo limitující směrem k sezoně. Zatím se až na zápas v Nitře připravujeme na umělé trávě, proto bychom si všichni po návratu ze Slovenska přáli trénovat na přírodní trávě, ale pořád je teprve únor, takže respektujeme počasí. Přesto je rozdíl v terénu velký a úterní zápas hráče pozitivně naladil. I z toho důvodu věřím, že již příští týden si zatrénujeme v Ďolíčku. Co se týče výsledků, tak v téhle fázi nejsou prvořadé, ale samozřejmě každá výhra povzbudí a proto jsem za úspěch v Nitře rád.

Bohemka testuje dva hráče, z rezervy jste vytáhl pětici fotbalistů, jaká je jejich současná pozice v týmu?

U Pepy Marka je to pořád stejné. Hráčský potenciál tam je, jsou tam zajímavé způsoby řešení situací, ale bude pravděpodobně potřebovat celé jaro na to, aby se sžil s vyšším tempem a s ligovými nároky. Přeji mu, aby to dokázal. O Michalovi Sedláčkovi se ví, že to fotbalista je, což ukázal i proti Nitře v roli středního záložníka. Má dobré vidění hry a výbornou kopací techniku. Na druhou stranu má určité problémy s bráněním. Ale je to hráč, který nám, v případě, že se jeho hostování dotáhne do zdárného konce, může pomoct. Martin Kraus nám ukazuje velmi zajímavou alternativu do středu zálohy, určitě s ním chceme i dál pracovat. Honza Hauer je důrazný, tvrdý hráč, ale má horší technicko-taktické záležitosti. Má se ještě hodně co učit od Nikla s Lukášem. Jeho výhodou je, že je pracovitý. Michael Gröbl je schopný hrát jeden na jednoho, má velmi dobrou střelu, nechybí mu poctivost a zaujetí pro fotbal. Je mladý, takže je samozřejmé, že je tam ještě spousta chyb, ale od toho tu je, abychom je eliminovali. Ben Barros má velmi dobrou techniku, čtení hry, přehled, někdy však působí poněkud laxně. Přesto určité předpoklady má. Roman Potočný je na kondičním soustředění s rezervou. Má výbornou levou nohu, ale také spoustu nedostatků, zejména ve hře dozadu a při hře bez balonu. Až na Michala Sedláčka a Pepu Marka jsou všichni ostatní kmenoví hráči B mužstva a v ligovém týmu se budou zaučovat a získávat zkušenosti.

Liga se již nezadržitelně blíží, máte již jasno o sestavě, která by měla vyběhnou za necelý měsíc na Slovácku?

Musím říct, že mám. Tedy pokud se samozřejmě nestane něco nepředvídatelného. Kostra mužstva je jasná. Kádr máme stabilizovaný, cítím, že do něj není potřeba dělat výrazné zásahy. Spíš chceme hráče, kteří tu momentálně jsou, posunout dál tak, aby z toho těžila celá Bohemka.

Proti podzimu odešli dva hráči ze základní sestavy. Jak citelný zásah do týmu to je?

U Trubily nás to mrzí hodně .Svou pracovitostí, rychlostí a konstruktivností levou nohou byl oživením našeho týmu. Bohužel jsme tady v tomto případě nebyli pány situace. Jsme rádi, že nám pomohl alespoň na podzim. Dan Nešpor je hráčem Vlašimi, která měla jiné představy o jeho ceně, než jsme měli my. Dan ale nebyl hráč, o kterého bychom usilovali za každou cenu. Má sice dobrou levou nohu a schopnost konstruktivy, ale na druhou stranu obrovské limity v rychlosti i důrazu a v několika zápasech nám průchodnost jeho strany dělala velké problémy.