V Ďolíčku proběhla předligová tiskovka

Tradičního aktu se zúčastnila desítka novinářů.

V Ďolíčku proběhla předligová tiskovka

Start jarní části fotbalové Gambrinus ligy se nezadržitelně blíží. Již za tři dny, konkrétně v sobotu 26. února v 16 hodin, zahájí Bohemka v Uherském Hradišti fotbalové jaro na půdě nevyzpytatelného Slovácka. Klokani ve středu uspořádali v Ďolíčku tradiční předligovou tiskovou konferenci, které se za klub zúčastnil předseda představenstva Dariusz Jakubowicz, ředitel klubu Ladislav Valášek, trenér Pavel Hoftych, brankář a kapitán v jedné osobě Radek Sňozík a tiskový mluvčí Jaroslav Köstl.

Ve VIP prostorách, kde se tisková konference pořádala, naslouchala zástupcům klubu desítka novinářů, která pak dostala prostor pro doplňující otázky. V úvodních slovech uvedl ředitel Bohemians Ladislav Valášek, že pro klub je pro jaro důležitá sportovně-ekonomická stabilizace. Zároveň zdůraznil, že Bohemka chce vystupovat férovým způsobem. Jako jeden z hlavních bodů vytyčil Valášek také tlak na efektivnost hospodaření a efektivitu jednání, která klub v průběhu dalších měsíců čekají.

Pavel Hoftych trochu zalitoval, že se tým v přípravě nedostal víc na přírodní trávník. "Moc jsme na trávě nepobyli, což mě trochu mrzí, ale zase to pro nás bude motivace na Slovácku. Věřím, že travnatá plocha na hráče bude působit pozitivním dojmem," sdělil lodivod Vršovických, který kvitoval s povděkem, že v průběhu zimní přípravy nemusel řešit vážnější zranění svých svěřenců: "Jsem rád, že se nám po celou dobu vyhýbala zranění. Vždycky říkám, že přípravu není možné udělat na sto procent, ale když to vyjde na osmdesát, devadesát, tak je to téměř optimální. Měli jsme totiž nějaké marody, skoro všichni se s nějakou virózou potýkali, ale nijak dramaticky nás to neomezovalo," dodal Hoftych.

Kádr na jaro zůstal víceméně stejný. Jedinou ztrátu vidí Hoftych v odchodu Trubily. Přál by si i náhradu, ale chápe, že okolnosti mu ji nedovolují. „Bohemka musela a musí řešit jiné problémy než nakupovat posily. Proto jsem na klubové vedení nijak netlačil,“ přiznal kouč Klokanů. „Jiné by to samozřejmě bylo, kdybychom byli po podzimu v bryndě a zůstali někde na patnácti, šestnácti bodech. Nám však závěr podzimu mimořádně vyšel, získali jsme devět bodů a z pásma ohrožení utekli.“ Šance na záchranu vidí Hoftych velké, ale jisté Klokani nic nemají. "To bych pak do Ďolíčku nepatřil ani já, ba ani hráči,“ vyjádřil nutnost vybojovat záchranu Hoftych, s ohledem na slušný bodový základ, se kterým jeho svěřenci do jara vstupují.

I na jaře budou klokani pochopitelně hostovat v Edenu, o který se dělí se Slavií. Návrat do domácího Ďolíčku se nekoná a konat nebude, s čímž se pravověrní fanoušci moc těžce smiřují. „Já také, Eden se mým domovem nikdy nestane, i když už nevěřím, že si u Botiče ještě někdy zachytám,“ drží s příznivci zelenobílých barev basu pětatřicetiletý brankář Radek Sňozík. „Jistá jednání sice u starosty Prahy 10 proběhla, ale posun nenastal žádný,“ přiznal předseda představenstva Bohemians Dariusz Jakubowicz.

Brankářskou jedničkou bude i pro jarní část sezony kapitán týmu Radek Sňozík, který se do brány vrátil velmi brzy po operaci, kterou prodělal na konci podzimu. "Od ledna jsem v plné přípravě a cítím se velmi dobře. Dá se říct, že to byla lehčí operace a navíc mi ji doktoři udělali skvěle. Poděkovat musím jim i fyzioterapeutce Alici Hamáčkové, díky nim jsem opět v hratelném stavu," pochvaloval si populární Sňoza, který ocenil i posun ve hře, která se stala atraktivnější: "Řekl bych, že už se na nás dá koukat. Některé výkony, hlavně v domácím prostředí, byly velkým příslibem do budoucna. Navíc trenéři postupně do týmu začleňují mladé hráče, což je taky hodně pozitivní."

"Je pravda, že přístup mladých hráčů mě těší. Své možnosti ukázal už v průběhu podzimu benjamínek týmu Martin Kraus, který sice ještě do ligy nenaskočil, ale pokud na sobě bude i dál pracovat, tak ta chvíle se blíží. Hodně zajímavě vypadá i Martin Nešpor. Ten už se na podzim stal pevnou součástí mužstva, a pokud bude v nastoleném trendu pokračovat, tak by tady pro něj mohla být i cesta do nově se tvořícího mládežnického reprezentačního výběru," uvedl na adresu mladých hráčů Pavel Hoftych.