Hoftych chce navázat na produktivitu ze Slovácka

Klokani se na jaře představí podruhé venku, v neděli hrají v Budějovicích.

Hoftych chce navázat na produktivitu ze Slovácka

Fotbalisty Bohemians 1905 čeká v neděli těžký souboj v Českých Budějovicích. Hráči ze Střeleckého ostrova rozjeli ligovou soutěž velmi solidně a Bohemku na podzim velmi potrápili. Klokani byli nakonec rádi za remízu, kterou zařídil gólem v posledních vteřinách zápasu Jiří Kaufman. „Budějovice mají velmi zkušenou defenzivu v čele s brankářem Kučerou a s ostřílenými stopery. Dopředu mají kvalitní kreativní hráče, které vede Otepka a na hrotu je šikovný Ondrášek s rychlým Peckou,“ okomentoval kádr Jihočechů trenér Bohemians Pavel Hoftych, kterého čeká s jeho svěřenci již třetí jarní měření sil. V tom prvním překvapili Klokani fotbalovou republiku vítězstvím na Slovácku 3:1, v minulém kole podlehli Vršovičtí Jablonci 0:1.

„S nadprůměrně kvalitním Jabloncem, který patří do absolutní špičky ligy, jsme prohráli až po boji. Pokud se tedy budeme prezentovat podobným výkonem a navážeme na produktivitu ze Slovácka, můžeme myslet na úspěšný výsledek,“ sdělil Hoftych, pro kterého to bude na lavičce Bohemians druhý zápas v Českých Budějovicích. Ten první v minulé sezoně skončil nerozhodným výsledkem 0:0 a tehdy výrazně přiblížil Bohemku záchraně v nejvyšší soutěži.

Nyní je Bohemka na skvělém sedmém místě a aktuální problémy s udržením se v soutěži nemá, ale ještě zdaleka není vyhráno. „Čeká nás těžký zápas, i v tom ohledu, že domácí musí vyhrát a udělají pro to všechno. My si musíme dát dobrý pozor na to, aby pro to neudělali úplně všechno,“ dodal Hoftych.

Utkání SK Dynamo České Budějovice - Bohemians 1905 začíná v neděli 13. března v 15 hodin.