Klokani vezou bod z drsného jihu

Přes všechny okolnosti uhájila Bohemka v Budějovicích remízu 1:1.

Klokani vezou bod z drsného jihu

K zápasu dvacátého kola Gambrinus ligy jeli Klokani na jih Čech, kde jim bylo soupeřem domácí Dynamo České Budějovice. Trenér Pavel Hoftych měl oproti zápasu s Jabloncem menší problémy s marodkou, když v základní sestavě nastoupili Radek Sňozík i Milan Škoda, kteří minulý týden marodili. Na seznamu zraněných naopak zůstává Jiří Kaufman, kterého v sestavě opět nahradil Martin Kraus.

Z postavení v tabulce bylo jasné, že domácí se musí snažit vyhrát za každou cenu a do utkání nastoupili ve velkém stylu. Již v páté minutě musel Marek Nikl za cenu žluté karty zastavit pronikajícího Pecku a nabídl Dynamu možnost přímého kopu z hranice velkého čtverce. Rudolf Otepka donutil Sňozíka k prvnímu skvělému zákroku a Hudson z dorážky netrefil odkrytou branku.

Otepka byl dál hrozbou pro obranu Bohemky, když se v první půlhodině zápasu objevil ve dvou dalších velkých šancích. Ani jedna jeho střela z voleje však netrefila branku. Klokani se snažili startovat do rychlých protiútoků, ale přihrávky za obranu zachytávala pozorná budějovická obrana. Když se z poslední šance prvního poločasu neprosadil Vulin, odešly oba týmy do kabin za stavu 0:0.

Co se nedařilo v prvním poločase, vyšlo hned na začátku druhého dějství. Ve 49. minutě dlouhý nákop do vápna skvěle posunul Lukáš Hartig na Škodu, který se tváří v tvář domácímu brankáři nemýlil a poslal Bohemku do vedení.

Po vstřeleném gólu Bohemka kontrolovala hru a nepouštěla Dynamo do vážnějšího ohrožení Radka Sňozíka. V 63. minutě ale Ondrášek na bližší tyči prodloužil rohový kop mimo Sňozíkův dosah a Lovre Vulin už neměl žádný problém srovnat stav zápasu na 1:1.

Na vyrovnání mohl okamžitě odpovědět Jan Moravec, který byl po Škodově přihrávce sám před Kučerou. Brankář Dynama byl ale včas na zemi, aby jeho střelu chytil a odstartoval závěrečnou honbu Budějovic za vítězstvím.

V 75. minutě se Hudson poroučel k zemi po kontaktu s Davidem Bartkem. Rozhodčí Bílek ukázal obránci Bohemky druhou žlutou kartu a poslal ho do sprch. Přesilovku mohl okamžitě využít Stráský, který hlavou donutil Sňozíka k prvnímu klíčovému zákroku závěru utkání. Ten druhý musel vytasit v nastaveném čase. Budějovický útočník Stráský se totiž skácel ve vápně a sudí Bílek ukázal, tak trochu podle očekávání, na penaltovou značku. K míči se postavil Benát, ale Radek Sňozík jeho střelu po levé ruce vystihl a míč vyrazil.

K žádné další akci se už nikdo z domácích hráčů nedostal, takže si Klokani přes všechny překážky vezou do Prahy bod za remízu 1:1 i díky skvělé podpoře fanoušků z Prahy, kteří se po celý zápas starali o jeho atmosféru a jejichž přínos po zápase ocenil jak trenér Hoftych, tak všichni hráči.