Bod z Budějovic je pro trenéra cenný

Pavel Hoftych a Jaroslav Šilhavý hodnotí utkání na Střeleckém ostrově.

Vypjaté a emotivní utkání, jako bylo to v Českých Budějovicích, se trenérům špatně hodnotí s čistou hlavou. I přes infarktový závěr zápasu ale dokázali být vůdci obou týmů klidní a věcní.

Domácí trenér Jaroslav Šilhavý vyčítal svým hráčům hlavně nepřesnosti. "Z naší strany byla vidět velká snaha, ale vázla kombinace a přesnost. Kdybychom dali v prvním poločase nějaké góly, mohl být vývoj trošku jiný," litoval Šilhavý nevyužitých šancí z první poloviny utkání. Uznal však i kvality soupeře. "Bohemka byla daleko důraznější než Teplice. Její hráči věděli, co chtějí hrát a i díky brankáři si odvážejí bod," uzavřel trenér budějovických.

Kouč Klokanů Pavel Hoftych byl s bodem spokojenější, ale nelíbil se mu výkon jeho hráčů v prvním poločase. "V prvním poločase jsem očekával větší aktivitu. Chtěli jsme hrozit přes útočníky a kraje rychlým protiútokem, ale do zakončení jsme se nedostávali. Domácí měli velmi nepříjemné situace hlavně po Otepkou zahrávaných přímých a rohových kopech. Druhý poločas byl lepší. Jednoduchou hrou jsme se dostávali přes stopery a jedna akce skončila gólem." K závěru zápasu se trenér Bohemians moc nevyjadřoval. "Hodně to zkomplikovalo vyloučení, ale hráči to nevzdali a i přes oslabení nemysleli jen na bránění. Pomohli nám také fanoušci, kteří dnes byli fantastičtí a celý zápas tvořili atmosféru," chválil Hoftych návštěvníky z Prahy.

Vrcholem dramatu na Střeleckém ostrově byla penalta, kterou v nastaveném čase zlikvidoval Radek Sňozík. Jaroslav Šilhavý na tiskové konferenci vysvětloval hlavně volbu exekutora pokutového kopu. "Určený je Otepka, ale ten už střídal, tak si míč vzal Benát a věřili jsme mu. Bohužel jí kopnul špatně a brankáři usnadnil práci." Trenér Bohemky viděl situaci trošku jinak: "Pavel Lukáš říkal, že nebyla. Sňóza ji ale parádně chytil a zachránil nám cenný bod," uzavřel Pavel Hoftych tiskovou konferenci.