Klokani v přípravě na Příbram

Prostor před utkáním se Středočechy opět vyplnila reprezentační pauza.

Klokani v přípravě na Příbram

Je tomu více než půl roku, kdy se Bohemka v lize naposledy střetla s Příbramí. Rozpoložení Klokanů před oběma vzájemnými zápasy je podstatně odlišné. Na podzim se svěřenci Pavla Hoftycha dostali po slibném rozjezdu soutěže do menší krize, která vyvrcholila tragickým vystoupením proti Ústí nad Labem. Zelenobílé pak čekala před duelem s Příbramí nepříjemnost v podobě reprezentační pauzy.

"Vždycky když se prohraje a pak je nějaká přestávka, tak je to hodně nepříjemné. Člověk na porážku myslí a nemůže ji hned odčinit v zápase," byl si na podzim vědom trenér vršovického celku. Fotbalisté Bohemians dokonce v rámci "čištění si hlav" odjeli na zkrácené soustředění na Smejkalovu Boudu. Čerstvý vzduch Klokanům přišel vhod, protože po návratu zdolali Příbramské brankou Štohanzla 1:0.

Nyní si Bohemka naopak reprezentační pauzu užívá. Nemusí se stresovat bojem o záchranu, ze kterého statečně každým kolem utíká. Odveta s Ústím se výsledkově povedla, a tak vládne ve Vršovicích pohoda. "Reprezentační přestávky využíváme ke kvalitnímu tréninku. Prakticky každý den trénujeme v Ďolíčku, což je pro nás hodně pozitivní. Zápas v Příbrami bude ohromně těžký a rozhodnout ho může byť jen jediná chyba, tak se na něj musíme zodpovědně připravit," dodává Hoftych.