Klokani těžili nad plán

Bohemka vyhrála v Příbrami 1:0. Jediným střelcem je David Bartek.

Klokani těžili nad plán

Ve 22. kole Gambrinus ligy zavítali Klokani na hřiště Příbrami, která se nachází pouze tři body od sestupových příček. Trenér Pavel Hoftych musel udělat několik změn v sestavě. Na marodku vedle Kaufmana usedl i Marek Nikl, kterého v základní sestavě nahradil Cseh. Na lavičku se posadili i Držík a Moravec.

Domácí tým dělal vše pro výhru. Největší šanci prvního  poločasu měl Zdeněk Koukal, kterého našel Pavel Pilík samotného na hranici malého vápna. Bývalý hráč Bohemians ale v jasné šanci minul. Za minutu měl Pavel Hoftych další starost, když musel vystřídat Lukáše Hartiga, který si zřejmě natáhl postranní vaz v koleni. Klokani si příležitosti vypracovali až v závěru prvního poločasu. Nejdříve mířil Škoda nad, po povedeném centru Bartka, pět minut před koncem poločasu pak Kraus prověřil brankáře Hrušku z přímého kopu. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Druhý poločas začal hezkým průnikem Nešpora, který se přes dva obránce dostal až ke střele těsně vedle. Další šance ale měli domácí: v 66. minutě odvracel rychlý protiútok domácích na poslední chvíli Sňozík na roh. Na ten si naběhl Ricka, který donutil Sňozíka ke skvělému zákroku. Horko před brankou Bohemky bylo i o pět minut později, když po závaru odkopl Cseh míč poskakující před odkrytou brankou.

Jediný gól zápasu padl v 78. minutě: V pokutovém území se střetli Škoda s brankářem Hruškou. Míč se odrazil před vápno, odkud ho uklidil do branky David Bartek, který dal svůj druhý letošní gól. O minutu později mohli Klokani vedení pojistit, ale Nešporovu střelu Hruška chytil. 

Do závěru dala Příbram vše, ale Klokani pozorně bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Ten poslední vedl Martin Nešpor, kterého nedovoleně zastavil Jakub Štochl a zaslouženě dostal červenou kartu. Víc se na stadionu U Litavky nestalo a Bohemka si odváží do Prahy 3 body za výhru 1:0.