Sňozík má klokaní rekord

Kapitán Bohemky překonal v počtu vychytaných nul "Francúze" Čontofalského.

Sňozík má klokaní rekord

Pro Radka Sňozíka mělo utkání v Příbrami pikantní nádech, protože v hornickém městě svou prvoligovou kariéru startoval. Po odchodu do Bohemky se nyní na stadion Na Litavce vracel jako nejvýraznější persona a kapitán vršovického celku. Po utkání přidal ještě jedno označení. Radek Sňozík je od sobotního podvečera rekordmanem v počtu vychytaných nul v samostatné nejvyšší soutěži s klokanem na prsou. V této "disciplíně" překonal někdejšího slovenského brankáře Bohemky Kamila Čontofalského.

Již před samotným utkáním Sňozík věděl, že se v případě nuly na kontě obdržených gólů zapíše do klubové historie. V nejvyšší soutěži nasbíral do té doby 24 nul, tedy stejně jako zmiňovaný Čontofalský. V Příbrami přidal pětadvacáté čisté konto a mohl se tak radovat nejen z výhry Bohemky. "Abych řekl pravdu, tak tyhle statistiky ani nesleduju, takže kdyby mi to lidé z klubu neřekli, tak o tom ani nevím. Pro mě je každopádně nejdůležitější týmový výsledek, takže když dáme čtyři góly, tak klidně tři můžu dostat a zlobit se nebudu. Na rekordy já moc nejsem," zůstává skromná brankářská jednička Bohemky. "Máme krásných 32 bodů a stále koukáme všude kolem sebe. Nechceme teď už jen odehrát osm přáteláků. Po třicátém kole to sečteme a uvidíme, co z toho bude. Kdybychom zůstali v první polovině tabulky, tak by to byl super úspěch," okomentoval úspěšné tažení Klokanů Sňozík.

Mimochodem, Bohemka byla na konci ročníku v lepší polovině naposledy v roce 2002 a v bráně zářil právě Kamil Čontofalský, od kterého Sňozík v sobotu rekordní štafetu přebral.