Kraus má za sebou premiéru v reprezentaci

Benjamínek odehrál proti Itálii celé utkání a přispěl k výhře 3:0.

Kraus má za sebou premiéru v reprezentaci

Středopolař Bohemians 1905 Martin Kraus má za sebou úspěšný debut v dresu s lvíčkem na prsou. V rámci srazu reprezentační devatenáctky odehrál přípravné utkání proti Itálii a přispěl k jednoznačné výhře 3:0. V prvním poločase, kdy padly všechny branky, patřil k nejviditelnějším hráčům výběru trenéra Jaroslava Hřebíka. V záložní řadě diktoval tempo hry a nezapomínal zodpovědně bránit. Několikrát skvěle našel nabíhající útočníky a předvedl se i výbornou střelou, kterou však italský brankář s námahou vyrazil.

V druhém dějství se již tak pohledné utkání nehrálo. Přibylo soubojů a hra se kouskovala fauly. Přispěl k tomu i Kraus, který obdržel žlutou kartu za zákrok v blízkosti pokutového území. Mladičký záložník odehrál celý zápas, i když na konci bylo vidět, že fyzické síly ubývají. Duel v Libčicích nad Vltavou sledoval na vlastní oči i světoznámý italský trenér Arrigo Sacchi.

"V prvním poločase jsme hráli velmi dobře a soupeře jsme přehrávali. V tom druhém jsme odpadli fyzicky a už jsme prakticky jen bránili. Bylo to hodně namáhavé utkání, které se navíc hrálo při vysoké teplotě. S většinou kluků jsem se již znal, takže pro mě nebyl problém zapadnout. Nejvíc mě mrzí, že jsem nedal po své střele gól, bylo to opravdu blízko. Tak snad příště," hledí s optimismem k dalším utkáním naděje Bohemians.

Zítra se Kraus znovu zapojí do tréninkového procesu v Bohemce.