Kdo nás zastaví?

Klokani porazili Mladou Boleslav 3:1. 

Kdo nás zastaví?

V pětadvacátém kole Gambrinus ligy přivítali Bohemians na svém „domácím“ hřišti Mladou Boleslav. Málokdo by asi před sezonou předpokládal, že se bude jednat o souboj týmů sousedících v tabulce. Výborné výkony ale posunuly Klokany na šesté místo v tabulce, hned za tým z města automobilů.

Trenér Pavel Hoftych tímto zápasem završil stovku odtrénovaných zápasů v první lize, ale musí stále řešit problém se složením středu zálohy. Do tohoto zápasu nemohl počítat se stále zraněným Kaufmanem, ani vykartovaným Sedláčkem. Do sestavy se tedy vrátil Igor Držík.

Klokani se pyšnili unikátní bilancí, když v posledních dvanácti utkáních neinkasovali v prvním poločase. Tuto sérii ale ukončil již po čtyřech minutách zápasu Alexandre Mendy, který se po autovém vhazování protáhl kolem Rychlíka a tvrdou střelou poslal hosty do vedení dřív, než se fanoušci stihli usadit.

Hráči Bohemians se do hry dostali až po čtvrthodině utkání. Do šance se nejdřív procpal Škoda, který svou střelu ale nedokázal usměrnit na branku. V osmnácté minutě už ale bylo vyrovnáno: po nepovedeném rohovém kopu se Kraus znovu dostal k míči a ve vápně našel úplně osamoceného Nešpora, který prostřelil Šedu.

Bohemka se na hřišti zvedla a po půl hodině mohla jít i do vedení. Jan Moravec šedesátimetrovým pasem geniálně našel Škodu, který postupoval sám na Boleslavského brankáře. Šeda ale jeho střelu vyškrábl na rohový kop. Slušnou šanci měl i Štohanzl, který natáhl ke střele z dvaceti metrů, ale střílel nad. Podobně se vedlo i na druhé straně Kúdelovi, takže první poločas skončil nerozhodně 1:1.

Druhý poločas začal aktivitou Bohemky. Šanci ke střele měli Štohanzl a Kraus, ale Šeda zasahovat nemusel. Po deseti minutách druhé půle už ale brankář hostí tahal míč ze sítě. Škoda se uvolnil po pravé straně a přízemní přihrávkou našel úplně volného Martina Nešpora, který bez problémů svým druhým gólem v zápase poslal Bohemku do vedení.

Boleslav mohla okamžitě odpovědět, ale před Opielou zasáhl na poslední chvíli Držík a od té chvíle existovalo na hřišti jen zelenobílé mužstvo. Šanci na hattrick měl Nešpor, ale zakončoval slabě. Škodova střela sice razanci měla, ale mířila těsně vedle. Největší šanci měl Štohanzl, který se po průniku středem hřiště zjevil sám před brankou, ale míč pouze otřel o vnější stranu tyčky.

Pojištění náskoku ale přece přišlo. V 71. minutě si na centr Rychlíka naběhl Milan Škoda a přesnou hlavičkou procedil míč přes Šedu do branky. Byl to Škodův 14. gól v zelenobílém dresu a stal se nejlepším střelcem Klokanů v historii samostatné České ligy.

Do konce zápasu Klokani prakticky nepůjčili hostům míč. Velkou šanci měl ještě v závěru Azíz Ibragimov. Po centru Bartka, ale hlavou netrefil odkrytou branku. To už ale nic nezměnilo na zaslouženém vítězství 3:1 a upevnění šestého místa v tabulce.