Nešpor debutoval v reprezentaci

Mladá naděje Bohemians nastoupila v jedenadvacítce v základní sestavě.

Dvougólový střelec z duelu s Mladou Boleslaví Martin Nešpor má za sebou premiérový start v reprezentačním dresu. Do souboje české jedenadvacítky se Slováky nastoupil v základní sestavě a v Šardicích, kde se utkání hrálo, se prezentoval kvalitním výkonem. Lvíčata nastoupila v rozestavení 4-1-4-1, kde forvard Bohemians plnil roli hrotového hráče.

Moravskou vískou se prohnala silná dešťová přeháňka, a tak muselo být utkání o deset minut pozdrženo. „Nebylo to úplně příjemné, již jsme byli rozhýbaní a zahřátí. Pak jsme tam trošku promrzli,“ uvedl reprezentační debutant. Český tým byl v průběhu poločasu aktivnější, ale gólové vyjádření stále ne a ne přijít. Nešpor se v útoku srdnatě bil s urostlými slovenskými beky a několikrát skvěle připravil šanci pro své spoluhráče. Jednou se sám řítil do velké šance, ale na podmáčeném trávníku si špatně převzal balon. „Tenhle moment mě ohromně mrzí. To by se mi stávat nemělo,“ sypal si popel na hlavu Nešpor, který byl u zrodu jediné gólové akce v průběhu poločasu. Živě si ji může vybavit i fanoušek Bohemians, pokud si vzpomene na druhý gól v domácím utkání Klokanů s Brnem. Nešpor i v Šardicích doběhl v nastaveném čase prvního poločasu zdánlivě ztracený balon a odstavil obránce 1. FC Slovácko Košúta od míče. Nešpor navíc vybojoval autové vhazování, pozorně si všiml nesoustředěnosti slovenských obránců a rychle uvedl míč do hry. Jihlavský Kopic pronikl do vápna a přihrávkou pod sebe našel plzeňského Daridu, který celou akci gólovou střelou zakončil. Dle dohody trenérů Hoftycha a Dovalila již Nešpor do druhého dějství nezasáhl a šetřil síly na páteční zápas v Liberci. Česi se dostali do vedení 2:0, ale to nakonec neudrželi, a tak se soupeři rozešli po remíze 2:2.

„Celý sraz byla pro mě obrovská zkušenost, moc si té šance vážím. Když hrály před zápasem hymny, tak jsem měl po celém těle husí kůži. Škoda, že nebyl trochu lepší terén, ale pro oba týmy to bylo stejné. I když my jsme se snažili hrát vše po zemi, zatímco Slováci většinou jen nakopávali dlouhé balony, takže jsme to měli těžší. Teď už mám myšlenky opět na Bohemku a moc se těším do Liberce,“ dodal forvard Bohemians.