Klobouk dolů, že to hráči zvládli

Trenéři Psotka a Hoftych hodnotí zápas proti Olomouci.

„Takové utkání můžem prohrát jenom my.“ První slova trenéra Olomouce Zdeňka Psotky vypovídají vše o jeho náladě na konci zápasu. „První půlhodinu jsme na hřišti dominovali. Byli jsme lepší v pohybu, vytvářeli si šance, bohužel jsme je neproměnili,“ pokračoval trenér poraženého týmu. „Bohemka se ve vápně prosadila důrazem, který jsme my neměli. Při centrech nám nepomohl ani brankář. Chyběl nám hlad po vítězství, to nám bere body celé jaro,“ uzavřel Psotka.

Pavel Hoftych souhlasil se svým kolegou. „Olomouc byla kombinačně lepším mužstvem a my jsme jí na můj vkus příliš umožnili její hru. Měli jsme špatný pohyb, nedostali jsme se do hry a hořel nám střed zálohy,“ hledal Hoftych důvody převahy hostí v první půhodině. „Naší výhodou je ale nasazení a vůle. Donutili jsme soupeře k chybě a vyrovnali. S příchodem Hartiga přišla i agrese a Milan Škoda zase ukázal, jak se umí orientovat ve vápně. Přestože teď trénujeme se zúženým kádrem, tak to hráči vůlí zvládli,“ projevil nakonec spokojenost trenér vítězného mužstva.

Ziskem tří bodů se Bohemka tři kola před koncem vyšvihla na čtvrté místo v tabulce, kde byla naposledy před devíti lety. Hoftych si ale stále uvědomuje vyrovnanost prvoligové tabulky. „Kdybychom prohráli, už bychom se sunuli k devátému místu. Ale když se ta sezona vyvíjí tak dobře, rádi bychom skončili v první polovině tabulky,“ prozradil na závěr trenér ambice svého týmu.