Novým trenérem Bohemians 1905 Pavel Medynský

Vedení klubu představilo nástupce Pavla Hoftycha.

Novým trenérem Bohemians 1905 Pavel Medynský

Vedení klubu Bohemians 1905 v pondělí 9. května oficiálně představilo nástupce odcházejícího trenéra Pavla Hoftycha. Aktuálně čtvrtý tým Gambrinus ligy povede v příští sezoně z pozice hlavního kouče Pavel Medynský, který v současné době působí jako Hoftychův asistent.

"Představenstvo klubu na doporučení trenéra Hoftycha schválilo dvouletou smlouvu s novým hlavním trenérem Pavlem Medynským, který v průběhu týdne navrhne složení kompletního realizačního týmu a další kroky ke stabilizaci hráčského kádru a pojetí letního přípravného období. Tímto postupem Bohemka zachovává návaznost na úspěšnou práci trenéra Hoftycha a také usiluje o ekonomickou a sportovní stabilizaci. Věříme, že zvolený postup najde podporu u fanoušků i sponzorů a vytvoří prostor pro stanovení si reálných cílů na další období," uvedl ke změně na trenérském postu ředitel Bohemians 1905 Ladislav Valášek.

"Velmi si této šance vážím. Budu se snažit navázat na úspěšnou práci Pavla Hoftycha. Kádr by měl pro příští sezonu zůstat víceméně stejný, zasahovat do něj příliš nebudeme. Pokud by přeci jen k nějakému přesunu v hráčské kabině došlo, tak spíše směrem dovnitř," sdělil Pavel Medynský.

Pro Medynského to bude první prvoligová štace v pozici hlavního trenéra. V dosavadní trenérské kariéře vedl B tým Sparty a také dorost letenského celku. Než si ho Pavel Hoftych vybral jako asistenta, působil jako hlavní trenér v druholigové Čáslavi. Fanoušci Bohemky si šestačtyřicetiletého majitele UEFA PROFI licence pamatují především jako hráče.

„Pocházím z České Lípy, kde jsem s fotbalem začal. V dorosteneckém věku si mě vyhlédla Slavia Praha, to mi bylo sedmnáct a půl. V prvním mužstvu Slavie jsem vydržel sezonu a půl, pak jsem se vrátil do České Lípy. Dva roky jsem byl ve druhé lize v Xaverově, pak jsem se dostal do Bohemky, kde jsem hrával s Láďou Hruškou, brankářem Zdeňkem Hruškou, Válkem, Litošem, Pavlem Chaloupkou a dalšími. Mezitím jsem dlouho studoval vysokou školu ekonomickou, ale protože jsem se začal fotbalu věnovat více, tak jsem studium ukončil. Musel jsem jít na vojnu, dostal jsem se na jeden rok do Dukly Praha. Na půl roku jsem pak odešel ještě do Chebu. Pod vedením Dušana Uhrina měl Cheb vydařený podzim, přezimovali jsme první. To už bylo v roce 1989 a v České republice se měnil režim. Nám vojnu zkrátili na rok a půl. Vrátil jsem se do Bohemky a dále hostoval dva roky v Pardubicích a pět let v Jablonci. Pak jsem šel ještě na dva roky do Mostu, už v takovém tom důchodovém věku. To mi bylo pětatřicet. Ještě jednu sezonu jsem pak strávil ve druhé lize v Mladé Boleslavi. Pak už to bylo jen kolem Prahy, divize a pražský přebor,“ představuje Medynský, který se stále nachází na soupisce Dolních Počernic, svoji hráčskou kariéru.

"Chtěl jsem si s sebou Pavla vzít do Trnavy, protože jsem přesvědčen o jeho kvalitách. Nakonec jsem ale zvážil, že by pro Bohemku bylo vhodné, aby byla po mém odchodu nastavena určitá kontinuita. Pavlovi budu fandit a jistě budeme v častém kontaktu," řekl na adresu svého nástupce Hoftych.