Nebyl to žádný pouťák

Trenéři Plíšek a Hoftych hodnotí zápas s Teplicemi.

Zápas Bohemky s Teplicemi nepatřil mezi nejdůležitější střetnutí 29. kola, přesto byl podle trenéra Teplic Jiřího Plíška zajímavý. „Mohlo se zdát, že to bude nějaký pouťák, ale nebyl. Utkání mělo svůj náboj, nasazení a hrálo se nahoru – dolů.“ S výkonem svého týmu v prvním poločase ale spokojený nebyl. „V první polovině jsme měli hodně míč na kopačkách, ale bylo to platonické a k ničemu to nevedlo. Hráli jsme bez schopnosti dostat se do vápna, což naopak zdobilo hru Bohemky, jejíž útočníci jsou v tomhle skvělí a jednou dohranou situací se Bohemka zaslouženě dostala do vedení,“ ocenil hostující trenér hru Klokanů v prvním poločase. „V druhé půli jsme se dostali víc do hry a hlavně jsme se dokázali přiblížit na dostřel branky. Podařilo se nám vyrovnat a i když by si Pavel asi přál, aby na závěr vyhrál, tak si myslím, že remíza je spravedlivá,“ uzavřel Plíšek.

Pavel Hoftych měl pro zápas s Teplicemi další problémy se sestavou. „Dneska už jsme měli jen torzo mančaftu. Ráno přišel Marek Nikl, že nemůže hrát. Nastoupit nemohli ani Nešpor kvůli nemoci a Ibragimov kvůli vyloučení na Spartě. Normálně první dva útočníci vytvoří prostor pro náhradníky, ale dneska jsme neměli náboje. I proto už jsme ve druhém poločase nebyli nebezpeční a Teplice kontrolovaly hru. Jsem rád i za remízu, protože nám zaručuje umístění v první polovině tabulky,“ zhodnotil zápas Hoftych.

Po zápase už si odcházející lodivod Klokanů užíval loučení s fanoušky. „Bylo to famózní. Měl jsem trošku strach, aby vůbec něco proběhlo, když vtrhli na hřiště. Musel jsem si taky zapnout kapsu, aby mi při tom lítání nevypadl mobil. Ale bylo to perfektní a je moc příjemný, když se fanoušci takhle loučí. Věřím, že podpoří celej realizák, Bohemku v čele s Pavlem Medynským a příští rok to potáhnou dál,“ uzavřel Pavel Hoftych tiskovou konferenci.