Trenér Hoftych trénoval v okresním přeboru

Bohemka se zúčastnila projektu Kopeme za fotbal.

Na skvěle připraveném trávníku v malé obci Sulislav nedaleko Stříbra pobíhá 17 hráčů místního fotbalového klubu a plní pokyny trenéra z Gambrinus ligy. To není výplod bujné fotbalové fantazie, ale skutečné odpoledne, v jehož rámci vedl trénink Sokola Sulislav kouč Bohemians 1905 Pavel Hoftych spolu s populárním gólmanem Radkem Sňozíkem. Hráči II. třídy v tachovském okrese si tak díky ojedinělému projektu Gambrinusu Kopeme za fotbal splnili sen. Exkluzivní výhru vybojovali svou aktivní účastí v jeho podzimní části.

Dynamický kondiční trénink zaměřený na hru s míčem absolvovali za povzbuzování přihlížejících diváků. Během jedinečného odpoledne došlo i na „klikovací“ sázku motivující hráče k lepším výkonům. Trestu čítajícímu třicet kliků museli nakonec čelit sulislavští, a to když se jim nepodařilo dát gól ve stanové době. V opačném případě by kliky dělal Pavel Hoftych.

Hráči v horkém a slunném počasí nestačili stírat pot do originálních dresů s logem projektu Gambrinusu Kopeme za fotbal. Do tréninku dali veškeré své síly, schopnosti a dovednosti. Fotbalisté se dokonce nezalekli jít i do fyzických soubojů s profesionálním trenérem.

Fotbalové hřiště na okraji Sulislavi se prostřednictvím projektu Kopeme za fotbal stalo dějištěm náročného tréninku i nezapomenutelných okamžiků. Tak jako když se Radek Sňozík postavil do brány a chytal střely z kopaček místních hráčů. Nebo když Pavel Hoftych neváhal a aktivně se zapojil do utkání sehraného na konci tréninku.
„Předně musím kluky ocenit za jejich snahu a aktivitu. Bylo vidět, že je cvičení baví a dělají je s chutí. Spolupracovalo se mi s nimi dobře. Sice jsem viděl drobné technické nedostatky, ale to se v nižší soutěži dá očekávat. Jinak by nebyli tady a hráli by třeba za Bohemku,“ směje se a chválí Sokol Sulislav Pavel Hoftych.
„Trochu jsem sice zranil, ale i tak se mi trénink moc líbil. Na základě dnešního tréninku si ty příští budeme moci aspoň sami zpestřit. Naše kondička ale dostala zabrat. Je vidět, že nejsme na takový zápřah zvyklí. Takže jsem i rád, že nás pan Hoftych trochu šetřil,“ svěřil se s dojmy záložník David Foitík.

Speciální trénink absolvoval brankář Sokolu Sulislav Lukáš Gebert, kterému se zhruba hodinu věnoval Radek Sňozík. „Bylo to naprosto super. Skvělý zážitek. Rád bych určitě nějaké cviky využil. Bohužel ale kvůli práci moc netrénuju, bylo by potřeba rozhodně víc. Dneska mi to dalo zabrat,“ komentuje fotbalové odpoledne ještě udýchaný brankář Gebert a už se těšil na orosený půllitr Gambrinusu.
 
Projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal se rozjel v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z Gambrinus ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti ve 13 regionech zapojeno přes 400 týmů.