Prohra na závěr

Před prázdnými tribunami Bohemka utrpěla nejhorší prohru v sezoně.

Prohra na závěr

V posledním kole Gambrinus ligy byla Bohemka poprvé v sezoně v Edenu vedena jako hostující mužstvo. Domácím týmem byla Slavia, kvůli jejimž fanouškům se také zápas odehrál před prázdnými tribunami.

Pavel Hoftych měl velké problémy už při sestavování základní jedenáctky. Mezi zraněné se zařadil Milan Škoda, kvůli trestu nemohli nastoupit Azíz Ibragimov a nově i Jan Štohanzl. V útoku tak nastoupil osamocený Lukáš Hartig podporovaný vyztuženou záložní řadou.

Sešívaní byli od začátku zápasu lepším týmem. Hrálo se pouze několik sekund, když se do své první velké příležitosti dostal Milan Černý, který své střele ale dal opačnou faleš. Klokani se dlouho nemohli dostat do výraznější příležitosti. Až těsně před uplynutím první půlhodiny zápasu si pro Sňozíkův nákop doběhl David Bartek, který z rohu velkého vápna také netrefil. 

V poslední čtvrthodině prvního poločasu už se slávisté prosadili. Ve 33. minutě si na centr na zadní tyč naběhl Koreš a střelou skrz Sňozíka dostal domácí do vedení. Podruhé se domácí lavička radovala těsně před závěrem prvního poločasu, když se Klokani po vlastním autovém vhazování nechali připravit o míč a rychlý protiútok Slávie zakončil Zbyněk Pospěch gólem na 2:0, což byl stav, za kterého oba týmy odcházely do kabin. 

Ve druhém dějství vypadal obraz hry podobně. Červenobílí ovládali hru, vytvářeli si šance a Klokany téměř do ničeho nepustili. Největší šanci Slávie měl odcházející Karol Kisel, který zůstal pro velkém nedorozumění v zelenobílé obraně úplně osamocený v pokutovém území, ale v jasné šanci přestřelil. Třetího gólu v síti Radka Sňozíka se ale opuštěné tribuny Synot tip arény dočkaly, když se v nastaveném čase prosadil po rohovém kopu Ondřej Čelůstka a stanovil tak konečný výsledek na 3:0. 

I přes nepříznivý výsledek posledního zápasu se Bohemka v konečné ligové tabulce umístila na krásném šestém místě, což je nejlepší konečný výsledek od roku 2002. Hodinu po zápase si už hráči užívali oslav konce sezony doma v Ďolíčku.

HOŠI, DĚKUJEM!