Jsem rád, že sezona skončila

Trenéři hodnotí utkání se Slávií.

Trenér vítězného týmu Michal Petrouš byl vedle výsledku spokojen i s produktivitou svých svěřenců. „Jsem rád, že jsme naší převahu vyjádřili i gólově a dá se říct, že jsme Bohemku přejeli. Chyby by se našly, ale převažují pozitiva. Jsem rád, že kluci hrají s radostí a před prázdnými tribunami dokázali najít motivaci,“ narážel na nepřítomnost diváků Petrouš, který už přemýšlí nad kádrem pro příští sezonu. „Odchází Kisel, Vomáčka, Zlámal. Martin Vaniak je kapitola sama pro sebe. Určitě bychom se s ním rádi rozloučili před plnými tribunami,“ připomněl trenér další z „posledních zápasů“ slávistického brankáře.

Pavel Hoftych byl po svém závěrečném vystoupení na lavičce Klokanů spokojen spíše s celou sezonou než s posledním utkáním. „Měli jsme velké problémy vůbec složit základní sestavu, hlavně směrem od ofenzivy. Věděli jsme že moc nebezpeční nebudeme. Neměli jsme šance, všude jsme se dostali o krok později a dostali jsme hloupé góly. Jsme rádi, že sezona už skončila, protože marodka už je opravdu velká. Pět zraněných klíčových hráčů už je pro mužstvo jako Bohemka citelná ztráta,“ hledal příčiny porážky Hoftych.

Utkání poznamenala i nepřítomnost fanoušků v hledišti Synot tip arény. „Pro fotbal je to hodně špatný, protože fotbal dělaj diváci. Kdyby tu bylo dvanáct nebo patnáct tisíc lidí, asi by to vypadalo jinak. Je to škoda pro Martina Vaniaka, ale ten se aspoň rozloučil vychytanou nulou. Já si loučení užil před týdnem a teď ještě jedem do Ďolíčku, kde bude poděkování hráčům,“ shrnul Hoftych, na kterého před zápasem nezapomněl ani starosta Prahy 10. „Dostal jsem navigaci s přáním pana Richtera, aby mě dovedla zpátky do Ďolíčku, takže předpokládám, že hra o Ďolíček je otevřená a že se tam Bohemka jednou vrátí.“