Radek Sňozík – nejlepší brankář Gambrinus ligy

Gólman Bohemians byl při slavnostním večeru vyhlášen jedničkou mezi gólmany nejvyšší soutěže.

Radek Sňozík – nejlepší brankář Gambrinus ligy

Český fotbal v pondělí večer v hotelu Praha hodnotil uplynulou sezonu. Letní fotbalový večer pořádala agentura STES s Klubem sportovních novinářů a vyhlašovali zde především anketu Zlatý míč České republiky za sezonu 2010/2011 a další ankety. Největšími osobnostmi, které se vystřídaly na pódiu, byli brankáři. Už pošesté získal vítězství v anketě českých novinářů brankář Chelsea Petr Čech. Ale pro fanoušky Bohemky měla největší cenu anketa Nejlepší brankář Gambrinus ligy vyhlašovaná deníkem Právo. Redaktoři tohoto deníku vybrali jako nejlepšího gólmana uplynulého ročníku nejvyšší soutěže Radka Sňozíka, kapitána Bohemians 1905.

Dovedl Bohemku na šesté místo, odehrál 28 zápasů, chyběl jen ve dvou, v osmi zápasech vychytal čisté konto, v průměru dostal je jen jednu branku v zápase. Osobnost v kabině i na hřišti, kapitán jak má být a životní forma k tomu. To byl Radek Sňozík v sezoně 2010/11 a bude určitě i dál, protože v Bohemce prodloužil smlouvu o další dva roky. „Jsem v šoku! Tu cenu jsem nečekal. Beru to tak, že patří celému týmu, protože máme výborný mančaft a díky všem jsme na šestém místě. Já chytám za zkušenou obranou a ta na mě toho tolik nepustí,“ říkal na pódium na terase hotelu Praha.

Pětatřicetiletý gólman prožil zajímavou sezonu, na kterou bude určitě rád vzpomínat. Nejprve odmítl nabídky ze zahraničí, chtěl chytat za Bohemku, i když ho „lanařily“ kluby ze slunného jihu Evropy. Odmítl a vrhl se nejen do fotbalového boje. Byl hlavním zástupcem kabiny při jednání s vedením, bojoval za hráče při výplatních termínech a jeho slovo doteď platí v kabině i v kancelářích stadionu. „Tu cenu si určitě zaslouží. Se Sňózou jsme vždy probírali důležitá rozhodnutí a když jsem se rozhodl odejít, bylo pro mě důležité, aby zůstal, protože on dokáže být skvělým tahounem,“ řekl Pavel Hoftych, dnes už bývalý trenér Bohemians 1905.

Bohemka získala po dlouhé době takto zajímavé ocenění. Radek Sňozík navázal na tradici vynikajících gólmanů Bohemky z osmdesátých a devadesátých let a pozvedl Bohemku do vyšších pater tabulky. Za to mu děkují fanoušci i celý klub.