Přípravu odstartují Klokani 20. června

Svěřenci Pavla Medynského se v přípravě utkají i s Hoftychovou Trnavou.

Přípravu odstartují Klokani 20. června

Týden dovolené mají fotbalisté Bohemians 1905 za sebou a ještě dva týdny před sebou. Posledních čtrnáct dní odpočinku a v pondělí 20. června vršovický Ďolíček opět ožije a kabina bude znovu žít čilým ruchem. Poprvé před hráče předstoupí v pozici hlavního trenéra Pavel Medynský. "Moc se na začátek přípravy těším. V kabině byla super atmosféra, tak doufám, že to bude pokračovat," sdělil novic mezi prvoligovými trenéry. Medynský poprvé povede v utkání tým proti Nitře. Duel s účastníkem slovenské nejvyšší soutěže se odehraje na stadionu SK Horní Měcholupy a výkop bude v 11 hodin. Po tomto utkání odjedou Klokani do Vrchlabí, kde je čeká kondiční soustředění. "Ve známém prostředí nás čeká hrubá příprava a hned po ní si poprvé zahrajeme v Ďolíčku," připomíná Medynský utkání s Duklou, které se bude ve vršovickém stánku hrát v sobotu 2. července.

Poté bude tým plnit tréninkový plán a v den státního svátku, ve středu 6. července, odehrají Medynského svěřenci turnaj v Žirovnici, jeho dalšími účastníky budou Hradec, Příbram a Žižkov. V neděli 10. července odjedou zelenobílí na pravděpodobně nejdůležitější část letní přípravy. "Na herní soustředění jedeme do Břeclavi, to považuji za velmi důležité. Jsem přesvědčen, že se nám podaří dobře natrénovat, abychom do soutěže vstoupili připravení," řekl Medynský, kterého v pondělí 11. července čeká velmi pikantní duel. Klokani se v Trnavě utkají proti místnímu Spartaku, který od nové sezony povede exkouč Bohemians Pavel Hoftych. Pro Trnavu bude utkání znamenat generálku na ligovou soutěž. Moravské soustředění zakončí fotbalisté Bohemky duelem v Brně. Následně se šestý tým uplynulé ligové soutěže přesune do Prahy, kde bude probíhat zbytek přípravy.

Klokany pak budou čekat ještě dva zápasy. V Kunicích si zahrají proti tamnímu třetiligovému celku a v generálce budou hostit druholigový Sokolov.

"Příprava bude jednodušší v tom, že se s kádrem nijak nemusím seznamovat. Zůstane prakticky totožný jako v minulé sezoně, i když nějaká změna možná proběhne. Z několika klubů reflektujeme zájem o Honzu Štohanzla, tak uvidíme, jak to dopadne. Velký zájem byl i o Milana Škodu a já jsem rád, že se nám jej podařilo udržet, protože bude určitě znovu patřit mezi naše klíčové hráče,“ dodává lodivod vršovického celku. Škoda se na začátku přípravy v kabině potká s hráči vracejícími se z hostování. Přípravu s Bohemkou tak zahájí Vladimír Bálek, Jiří Ptáček a Jan Růžička.


Plán přípravy fotbalistů Bohemians 1905 - léto 2011:


pondělí 20. června - začátek přípravy

sobota 25. června - Bohemians 1905 - FC Nitra (stadion Horní Měcholupy, 11.00)

neděle 26. června - pátek 1. července - Kondiční soustředění Vrchlabí

sobota 2. července - Bohemians 1905 - FK Dukla Praha (Ďolíček, 10.30)

středa 6. července - Turnaj Žirovnice (Hradec, Příbram, Žižkov)

neděle 10. července - pátek 15. července - Herní soustředění Břeclav

pondělí 11. července - FC Spartak Trnava - Bohemians 1905 (Trnava, 18.00)

pátek 15. července - FC Zbrojovka Brno - Bohemians 1905 (Brno - Královo Pole, 11.00)

středa 20. července - TJ Kunice - Bohemians 1905 (Kunice) 

sobota 23. července - Bohemians 1905 - FK Baník Sokolov