Vítězná premiéra trenéra Medynského

Klokani rozdrtili Nitru 5:1.

Vítězná premiéra trenéra Medynského

Skvělý vstup na trenérskou lavičku přichystali Pavlu Medynskému jeho svěřenci. Ti v prvním duelu letního přípravného období porazili v Horních Měcholupech slovenskou Nitru přesvědčivě 5:1.

Vstup do utkání měly oba týmy poněkud rozpačitý a bylo znát, že se jedná o počáteční fázi přípravy. Na hřišti se více bojovalo a diváci mnoho krásy neviděli. V 10. minutě se snažil přetočit utkání na fotbalovější notu Budínský, ale jeho skvělá rána skončila těsně nad brankou. Ve 23. minutě už se hráči v zelenobílém mohli radovat. Moravec si drzým průnikem vynutil roh, který mladíček Budínský posadil na Bálkovu hlavu. Vytáhlý útočník se ve vápně výborně zorientoval a dostal Klokany do vedení. Nitra působila neškodně a když už zahrozila, tak byl na místě Sňozík, tak jako ve 27. minutě, kdy vytáhl těžkou Rákovu střelu na roh. Do konce prvního poločasu se již nic dramatického neodehrálo, a tak šly oba týmy do kabin za stavu 1:0 pro Bohemians. 

Druhé dějství začalo velkou šancí Nitry, hráči Bohemky byli pravděpodobně myšlenkami ještě v kabině, a tak mohl centr z rohového kopu proletět celým vápnem až k Rákovi, ale reflexivní zákrok Václava Marka udržel vedení na straně Bohemky. V 51. minutě se poprvé předvedla nová akvizice Nicolas Šumský, kterého skvělým pasem vyslal do šance Moravec. Mladičký talent ale ve své první šanci trefil tyč. Na tu druhou nemusel čekat příliš dlouho. O tři minuty později vyhrál Nešpor hlavičkový souboj, posunul míč Potočnému, ten našel Šumského, který podstoupil ve vápně těžký souboj, a Bohemka mohla slavit podruhé. Již v 60. minutě Nitra vstřelila kontaktní gól. Nešporovi se nepovedla malá domů, a tak pocukrovanou přihrávkou našel nitranského Mikuše, který gólovou akci vyšperkoval přihrávkou na Ráka - 2:1. Za pět minut se mladý útočník ze svého zaváhání vykoupil. Růžička Nešpora skvěle našel a útočník Bohemians po střele do tyče míč do brány definitivně vstřelil a vrátil Klokanům dvoubrankové vedení. Probíhala 72. minuta, když Kraus prostrčil míč na Škodu, který byl ve vápně faulován. Balon si na penaltový puntík postavil Jindřišek a nechytatelnou ranou rozvlnil síť.
Gólový účet utkání uzavřel v poslední minutě Nešpor. Aktivní Šumský se u postranní čáry vyhnul protihráči a předložil míč svému kolegovi v útoku. Ten skvěle oblafnul dvojici bránících hráčů a prudkou střelou upravil stav utkání na konečných 5:1.

„Utkání se hlavně na začátku obou poločasů hrálo v bojovném duchu, ale aspoň to bylo i pro diváky zajímavé. Velmi si výsledku vážíme, ale nijak ho nepřeceňujeme. Nitra včera cestovala do Prahy, tak mohla být unavená. Na druhou stranu jsou v přípravě trochu dál, protože liga začíná na Slovensku dříve. V této fázi přípravy si cením spíše toho, jak hráči k utkání přistoupili. Objevovaly se tam prvky, kterými bychom se chtěli prezentovat i v ligových utkáních. Kéž by se nám to dařilo takhle gólové vyjadřovat vždycky,“ uvedl k duelu s Nitrou trenér Bohemians Pavel Medynský.