Bohemka v Ďolíčku porazila Duklu

O jediný gól se postaral po přihrávce Šumského Marek Nikl.

Bohemka v Ďolíčku porazila Duklu

V posledních týdnech se v Ďolíčku hlavně pracovalo, v sobotu dopoledne se ale v domově zelenobílého národa opět hrál fotbal. Na skvěle připravený trávník vyběhli Klokani ke svému druhému přípravnému zápasu před novou sezonou první ligy. Soupeřem jim byl nováček z Julisky - Dukla Praha.

Trenér Medynský poslal od začátku na trávník nejsilnější možnou sestavu a fanouškům na tribunách se předvedly i všechny posily, když v základní sestavě nastoupili Borek, Žižka a Šumský. Klokani také měli od úvodních minut více ze hry a častěji drželi míč na svých kopačkách, střeleckých pokusů měli ale na začátku zápasu více hráči Dukly. První střelu vyslal na Radka Sňozíka Berger, ale mířil nepřesně, mnohem nebezpečnější už byla střela Antonína Holuba, kterou Cseh zblokoval na tyč. 

Na závěr první dvacetiminutovky se prosadili Klokani. Po nepřesně rozehraném rohovém kopu se k míči dostal Šumský, který po průniku do vápna předložil krásnou přihrávku Marku Niklovi, pro kterého nebyl problém poslat Bohemku do vedení. Klokani byli i dál aktivnější, což dokazuje šance Potočného, kterou na poslední chvíli hasila armádní obrana. Radek Sňozík v prvním poločase neměl mnoho práce a když už byla jeho branka v ohrožení, mohl se spolehnout a obětavé obránce, jako když se po půlhodině hry do šance řítil Berger, ale do střely se mu položil Žižka. 

První poločas končil tlakem Bohemky. Své šance měli Jindřišek, Moravec a v té největší se po rohovém kopu ocitl Hartig, kterému se odražený míč po rohovém kopu zamotal mezi nohama, takže nedokázal zakončit, a první půle tak skončila 1:0. 

Do druhé půle nastoupila obě mužstva podstatně obměněna. Pavel Medynský provedl sedm střídání, Luboš Kozel na druhé střídačce vyměnil rovnou celou jedenáctku. Vojáci se na začátku snažili o vyrovnání, ale v jejich největší příležitosti pálil Marič nad branku Klokanů, kterou ve druhém poločase hájil Václav Marek. Hráči Bohemians si velké šance vytvořili po hodině hry. Nejdřív po Krausově přímém kopu Šumský hlavičkoval do tyče, jen o pár minut později střelu stejného hráče zblokoval stoper Dukly Mikula na rohový kop, který Kraus rozehrál na Potočného, jehož pokus musel skvělým zákrokem zneškodnit brankář hostí Kučera.

Poslední šanci hostí na vyrovnání měl bývalý hráč Bohemky Švejdík, ale jeho střelu obětavě zablokoval Ptáček. A když Potočný svou střelu namířil pouze doprostřed branky, skončilo utkání před necelou tisícovkou diváků vítězstvím Bohemky 1:0. 

Další možnost vidět zelenobílé borce v akci budou mít fanoušci už ve středu, kdy se Bohemka účastní turnaje v Žirovnici. Zápas s Viktorií Žižkov začíná na Vysočině ve 14:15.