Bohemka vyhrála v Trnavě 3:0

Tým Pavla Medynského vyhrál i pátý zápas letní přípravy.

Bohemka vyhrála v Trnavě 3:0

Fotbalisté Bohemians výborně zahájili herní soustředění v Břeclavi. Odskočili si za hranice do Trnavy, kde byli soupeřem ligového Spartaku v jeho generálce před startem slovenské ligy. Proti Bohemce se také poprvé na lavičce představil trenér Pavel Hoftych, kterýse svým novým týmem úspěšně prošel do 2. předkola Evropské ligy a už tento čtvrtek cestuje jeho tým do albánské Tirany k dalšímu boji o postup do hlavní soutěže Evropské ligy.

Extrenér Klokanů Pavel Hoftych si za nové působiště vybral drsný kraj, což poznali fanoušci hned při příjezdu do města. Přibližně stovka věrných fanoušků se tak na tribuny místního stadionu dostala až po dvaceti minutách hry a sledovala platonický tlak červenočerných, jejichž jedinou výraznější šanci v prvním poločase měl po závaru v pokutovém území Radka Sňozíka Bernáth, ale branku kapitána Klokanů netrefil.

Zelenobílí hrozili hlavně po standardních situacích rozehrávaných Martinem Krausem. Na první se neúspěšně natahovali Ptáček a Nikl, druhou po odvrácení domácí obranou vracel Marek Nikl zpět do vápna, kde ale nenašel hlavu žádného Klokana. První poločas tedy skončil bez branek.

Na začátku druhého poločasu Sňozík nejdřív musel akrobaticky zasahovat před dobíhajícím Ciprysem, ale pak už převzali iniciativu hráči Bohemians. Ve dvaapadesáté minutě byl v pokutovém území faulován aktivní Martin Nešpor a s nařízenou penaltou si suverénně poradil Nicolas Šumský. Odpovědět mohl Tomaček, ale pálil těsně vedle. To na druhé straně byl po Krausově rohovém kopu mnohem přesnější Marek Nikl, který hlavou zvýšil na 2:0 pro Bohemku.

Trenér Pavel Medynský po druhém gólu protočil sestavu a šanci předvést se dostali i náhradníci. První se chopil své příležitosti Vladimír Bálek, který po Krausově přisunutí nastřelil břevno. Nejlépe z nových mužů na hřišti se ale předvedl Lukáš Budínský, který pět minut před koncem vystihl domácí rozehrávku a po průniku středem hřiště završil vítězství Klokanů na konečných 3:0.

Klokani tak přípravným obdobím prochází s úchvatnou bilancí pěti výher z pěti utkání. Poražen odešel i nový tým Pavla Hoftycha, který si v průběhu zápasu i jeho skončení vychutnal pozdravy od fanoušků z Prahy. Další zápas v rámci herního soustředění sehrají Bohemians v pátek proti Brnu.