Bohemka vyhrála i v Brně

Klokani sestřelili soupeře ze vzduchu, výhru 2:0 zařídily hlavičky Škody a Lukáše.

Bohemka vyhrála i v Brně

Šesté utkání odehráli v rámci letního přípravného období fotbalisté Bohemians 1905 v Brně. Proti druholigové Zbrojovce dostali příležitost hráči, kteří toho tolik neodehráli v předchozím zápase v Trnavě.

Zpočátku duelu se spíše jednalo o vzájemné oťukávání obou soupeřů. Navíc byla na hráčích znatelná únava ze soustředění, které Bohemka i Zbrojovka absolvovaly v probíhajícím týdnu. První vzruch zařídil v hledišti Laminne Fall, jehož průnik ale skončil nepřesným centrem směrem k bráně Václava Marka. Bohemka poté začala být nebezpečnější, což dokumentovala střelami Davida Bartka a Lukáše Budínského. Bohužel, v obou případech našel projektil dobře postaveného Doležala. Ve 30. minutě se již Klokani mohli radovat. Po ose Borek-Potočný-Škoda doputoval balon poprvé do brněnské brány. O osm minut později se předvedl brankář Marek, který před svou svatyní spolehlivě vyřešil ošemetnou situaci. 

Do druhého dějství udělal trenér Medynský jediný zásah do sestavy. Bartka vystřídal Moravec a již tři minuty po přestávce mohl na hřišti oslavovat druhý zásah zelenobílých. A opět v tom měl prsty Potočný, jehož rohový kop přizvedl na přední tyči Budínský, poté už míč udělal pouze dvě zastávky - mezipřistání měl na Lukášově hlavě a cílovou stanicí mu byla síť za zády brněnského brankáře. I nadále byla Bohemka aktivnější, ale gólovou šanci si již nevypracovala. Soupeř ohrozil bránu Bohemky pouze jednou, ale Švancarův centr poslal osamocený Doležal hlavou nad. 

Bohemians tak zvítězili i v šestém přípravném utkání a drží si v letním období stoprocentní bilanci.