V generálce Bohemka remizovala se Sokolovem

V Ďolíčku se obě mužstva rozešla smírně 1:1.

V generálce Bohemka remizovala se Sokolovem

V posledním zápase před startem prvoligové sezony Klokani nenavázali na sérii výher z předchozích přípravných zápasů a remizovali se Sokolovem. Na hřišti chyběl Marek Nikl, kterého trápí zdravotní problémy a Martin Kraus, který pomáhal reprezentačnímu výběru do devatenácti let na ME otočit zápas proti Irsku. "Na jednom či dvou postech se sestava ještě může protočit, ale to vyhodnotíme v příštím týdnu", naznačil sestavu pro první ligový zápas Pavel Medynský.

Samotnou generálku se Sokolovem začali Klokani aktivně a už v deváté minutě šli do vedení, když si centr ze strany v pokutovém území zpracoval Lukáš Hartig a střelou mezi nohama brankáře Bučka poslal Bohemku do vedení. To mohl o chvíli později navýšit Milan Škoda, který Bartkovu individuální akci zakončil těsně mimo. Další šanci měl Škoda po půlhodině hry, kdy hlavou mířil nad branku Sokolova. Poslední možnost Klokanů v prvním poločase měli oba stopeři po přímém kopu Šumského, ale ani Cseh, ani Lukáš jeho centr nezakončili a poločas skončil 1:0 pro Bohemku.

Hned po třech minutách druhého poločasu Sokolov vyrovnal. Odražený míč se dostal k Šindelářovi, který z první prostřelil Sňozíka. Odpovědět mohl David Bartek, jehož hlavičku Buček s námahou vytáhl nad břevno, a Budínský, který opět hlavou mířil těsně vedle. 

Největší šance druhého poločasu ale měli sokolovští po sedmdesáti minutách hry. Mlika se hned po pár vteřinách na hřišti dostal do obrovské šance. Zdálo se, že obešel i Sňozíka a má volnou cestu k prázdné brance, ale kapitán Klokanů tygřím skokem ještě míč zvládl sebrat útočníkovi Sokolova z nohy. Po chvíli si kapitán Klokanů připsal další zákrok proti pěkné dalekonosné střele Glasera. Poslední slovo v zápase pak měl Lukáš Budínský, který v závěru zápasu ani jednou ze svých střel netrefil branku a utkání skončilo remízou 1:1.

"Hra dnes rozhodně nevypadala tak, jak bychom se chtěli prezentovat. Skřípalo to, bylo tam málo pohybu, ale je jen dobře, že to přišlo už teď, týden před ligou, kdy si to můžeme vyříkat a kluci určitě vědí, že to dnes nebylo ideální. Nemůžu říct, že bychom vysloveně propadli, ale doufám, že si to do pátku srovnáme v hlavě, abychom Slávii porazili" zhodnotil utkání trenér Pavel Medynský.