Druhá výhra U19 posunula do semifinále

Bohemka po výhře nad rumunským FC Braşov vyhrála základní skupinu.

Druhá výhra U19 posunula do semifinále

Výběr Klokanů do 19 let se dnes utkal na mezinárodním turnaji Tesco CEE CUP 2011 s rumunským FC Brasov. Případná výhra by zelenobílým zajišťovala první místo ve skupině a postup do semifinále. Což se nakonec stalo skutečností. O tom ale níže.

Trenér Pačanda má k dispozici v přípravě široký kádr, a tak do tohoto zápasu nastupovala zcela jiná základní sestava než do utkání prvního. Vstup do utkání měl povedenější soupeř a dokonce mohl jít do vedení. Jeho branka ale pro ofsajd nebyla uznána. Šance byly k vidění na obou stranách, bohužel i Vršovičtí se nemohli prosadit. Ve 26. minutě již šla Bohemka do vedení. Slánský vyslal do strany Plamínka, který zpětnou přihrávkou našel Bartáka, a ten se nemýlil. Předváděná hra nebyla nikterak pohledná a hlavně Pražané hodně kazili. Rumunský soupeř zlobil hodně středem hřiště, kde bylo k vidění několik průnikových přihrávek mezi zadáky. Právě po jedné takové se podařilo Braşovu vyrovnat. Starczewski dokázal první pokus vychytat, ale s dorážkou již nemohl nic dělat. Bohemce se nedařilo příliš držet míč na svých kopačkách a dostala se pod mírný tlak. První dějství ovšem skončilo remízou.

Do druhé poločasu nahradil Nerad Bulíčka, aby se zvýšila aktivita ve středu hřiště. Bohemka se dostávala do šancí, ale útočníci neměli přesnou mušku. Šanci dostat se opět do vedení dostali Klokani v 57. minutě, kdy měli za hru rukou možnost pokutového kopu. Kapitán Havel se ujal míče a poslal jej s jistotou do horního růžku branky. Vršovickým ale začaly postupem času docházet síly a nebezpečí před Starczewského brankou stoupalo. Ovšem bohemácký brankář si dokázal se zakončením soupeře poradit. Hosté se stále tlačili před branku, avšak několikrát je zastavil praporek asistenta rozhodčího. Balkánský soupeř ukázal svoji horkou povahu, a tak po jedné situaci uviděl hráč FC Braşov ČK za nesportovní chování. Díky snaze za vyrovnáním se otevírala okénka pro šnace Bohemky. Jednu takovou příležitost dokázali Klokani využít. Střídající Tomáš Šebek se krkolomně dostal k centru a na zadní tyči byl připraven Nerad, který dal hlavou Bohemce dvoubrankovou jistotu. Soupeř již rezignoval, a tak se ještě párkrát ukázal rumunský brankář, který držel své mužstvo po celé utkání.

Bohemians 1905 tak postupují do semifinále a v pátek se od 18,30 hodin utkání s Mladou Boleslavi. Hraje se opět v Satalicích, vítěz utkání postoupí do nedělního finále, které se od 17,00 hodin hraje v Ďolíčku.

Bohemians 1905 – FC Braşov 3:1 (1:1)
Branky: 26. Barták, 57. Havel (pen.), 88. Nerad – 30. Alin Damian
ČK: 79. Airinei Alexandru (FC 
Braşov)
Sestava Bohemians: Starczewski – Plamínek, Egert, Malina, Nováček – Richtrmoc (59. Šebek T.), Bulíček (46. Nerad), Zvoníček – Barták (59. Šebek V.), Havel, Slánský – dále připraveni Smrčka a Kopřiva