Už je to tady!

V prvním kole nového ročníku 1. ligy se Bohemka utká se Slávií.

Už je to tady!

Končí doba nácviků, soustředění a přípravných zápasů. V posledním červencovém víkendu se rozjíždí nový ročník Gambrinus ligy a Klokani do ní vstupují již první hrací den. V pátek po osmé hodině večer se utkají se Slávií.

Bohemka má za sebou vydařené přípravné období. Tým sice opustil trenér Pavel Hoftych, který od nové sezony trénuje slovenskou Trnavu, novým hlavním trenérem se ale stal Pavel Medynský, pod jehož vedením Klokani neprohráli ani jeden ze sedmi přípravných zápasů a s famózním skóre 19:4 vstupují do ligy s cílem navázat na loňskou, výsledkově nad míru vydařenou, sezonu. 

Letní  změny se ale netýkaly jen realizačního týmu. Hráčský kádr kádr opustili Jan Štohanzl, Igor Držík a Jiří Rychlík. Posilami jsou Nicolas Šumský, Michael Žižka a Tomášové Borek a Michálek. Jiná je i značka vybavení, které bude Bohemka používat, když Umbro nahradil Adidas. 

Náš první soupeř, Slavia Praha, se vyhrabal z ekonomických potíží a v klidnějších podmínkách se připravuje na novou sezonu. Mužstvo sešívaných ale opustilo několik klíčových hráčů. Do fotbalového důchodu odešel, zřejmě už definitivně, brankář Martin Vaniak a do zahraničí přestoupili exklokan Karol Kisel a mládežničtí reprezentanti Ondřej Čelůstka a Milan Černý. Nejvýraznější posilou je další bývalý hráč Bohemky - Kamil Čontofalský. 

I s omlazeným mužstvem si trenér slávistů Michal Petrouš věří na umístění mezi pátým až osmým místem tabulky. Trenér Bohemians tak vysoké cíle nemá. "Máme zdravé mužstvo a věřím, že má na to, aby hrálo kvalitní fotbal. Bude ale důležité, abychom to podpořili výsledky, protože z větší části rozhodují o tom, jestli je tým úspěšný. Budeme se rvát za Bohemku, aby měli fanoušci možnost co nejvíce povzbuzovat," prohlašuje v předvečer prvního zápasu Pavel Medynský. 

V loňském prvním zápase Klokani jako "domácí" tým uhráli remízu 1:1. V posledním kole pak zraněními zúžené mužstvo Bohemky 0:3 prohrálo. Páteční zápas má výkop ve 20.15 v Synot tip aréně, jejíž brány budou otevřeny hodinu před utkáním. V 19 hodin odchází od Ďolíčku na místo konání zápasu pochod pořádaný fanoušky.