Šumský stále nehraje. Potvrzení z FIFA snad přijde každým dnem, říká ředitel Bohemians

Bohemka čeká na stvrzení transferu talentovaného hráče.<br> </br>

Zdroj: IHNED.cz



"Nicolas Šumský stále nemůže hrát, stále nepřišlo posvěcení od Mezinárodní fotbalové federace FIFA. Finální rozhodnutí ještě nemáme. Vyjádření z FIFA může přijít za dvě hodiny, za dva dny, nevím. Čekáme ho každým dnem," řekl serveru IHNED.cz Ladislav Valášek, ředitel Bohemians.



Měl být ozdobou ligy, zatím ale zápasy sleduje jen z tribuny. Sedmnáctiletý talent Nicolas Šumský má sice s Bohemians 1905 podepsanou smlouvu, ale jeho start v lize brzdí regule FIFA, protože přestupuje z Argentiny do Česka a není mu ještě 18 let. Všichni tak čekají, až z Mezinárodní fotbalové federace přijde potvrzení a Šumský bude moci nastoupit.



Nastoupí mladý talent už v pondělí za Bohemians v Jablonci? "Finální rozhodnutí ještě nemáme. Vyjádření z FIFA může přijít za dvě hodiny, za dva dny, nevím. Čekáme ho každým dnem," řekl serveru IHNED.cz Ladislav Valášek, ředitel Bohemians.



Vyřízení Šumského transferkarty se komplikuje hlavně proto, že hráči nebylo ještě 18 let a navíc přestupuje z jednoho kontinentu na jiný. "Všechny potřebné materiály jsme poslali, probíhá procedura schvalování. O pomoc jsme požádali i generálního sekretáře FAČR pana Řepku," uvedl Valášek.



"Vyžádali si po nás nějaká potvrzení nebo vysvětlení. Například potvrzení o zaměstnání rodičů. Všechno jsme ihned odeslali a nyní čekáme," doplnil Valášek.



V Bohemians jsou na jednu stranu z postupu FIFA rozmrzelí: "Ten hráč se vrací do své rodné země, rodiče tu pracují. Je to škoda pro celý český fotbal, ale klacky pod nohy nám nikdo nehází," řekl Valášek, který však zároveň opatření FIFA chápe. "Je to správné, aby nedocházelo k obchodu s dětmi a podobně," poznamenal ředitel "Klokanů".



Šumského případ by měl do budoucna pomoci i ostatním klubům, aby věděly, jak se mají v této situaci chovat.



Mladý talent je připraven nastoupit kdykoliv. "Niki trénuje naplno, chová se jako profesionál," ujistil Valášek, že Šumský bude na svůj ligový debut v dobré formě.