Klokani porazili České Budějovice

O třech bodech pro zelenobílé rozhodl David Bartek.

Klokani porazili České Budějovice

Ve čtvrtém kole Gambrinus ligy se fotbalisté Bohemians představili opět v „domácím“ prostředí, když hostili mužstvo Českých Budějovic, které se po třech kolech krčilo bez bodu na dně tabulky. Lukáš Hartig už se sice po zranění vrátil na střídačku, do základní sestavy se ale posunul Vladimír Bálek.

Na začátku zápasu bylo k vidění množství brankových příležitostí. Již ve třetí minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce hostující Sandro, ale mířil těsně nad. Za Klokany kontroval svou šancí Vladimír Bálek, když po Moravcově přistrčení pěkně protáhl Kučeru. Největší šanci prvního poločasu z pohledu hostí měl Hudson, který se prosmýkl ke střele a krásnou ranou nastřelil břevno branky Radka Sňozíka.

Jediný gól prvního poločasu vstřelili těsně před navršením první půlhodiny hry Bohemians. Lukáš Budínský posunul míč na Bálka, který zevnitř pokutového území dal míč proti noze Bartkovi a ten krásnou ranou pod břevno budějovické branky poslal Bohemku do vedení.

Za hosty mohl odpovědět Sandro - okamžitě po obdrženém gólu vystrašil Sňozíka pěknou střelou těsně vedle zadní tyče. To ale byla poslední velká šance hostí a do konce prvního poločasu hosté zaujali jen dvěma nevybíravými zákroky proti Radku Sňozíkovi a Marku Niklovi.

I na začátku druhého poločasu zůstal ústřední postavou David Bartek. Hned při první akci odevzdal míč Klesovi, který přesprintoval celé hřiště a střelou z úhlu podél Sňozíka vyrovnal. Svou chybu však záložník Bohemians bleskově napravil, když přesnou střelou poslal Bohemku zpět do vedení.

Po druhém gólu se Klokani více soustředili na defenzivu, z jejich hry se vytratil pohyb a iniciativu převzali Budějovičtí. První příležitost k vyrovnání měl z přímého kopu Otepka, ale jeho ránu zblokovala zelenobílá zeď. V dalších dvou příležitostech se ocitl Ondrášek, ale ani jednou v jasné pozici netrefil míč pořádně.

Poslední minuty se odehrály ve znamení neproduktivního tlaku Budějovic a nepřesných rychlých protiútoků Klokanů. V posledním závaru před brankou Radka Sňozíka si hosté pomohli faulem a zápas tak skončil vítězstvím 2:1, které Bohemku posouvá na 4. místo ligové tabulky.