U17 v ligové premiéře vyhrála s Motorletem

Body zajistily branky Mládka a Horkého.

U17 v ligové premiéře vyhrála s Motorletem

Ligovou premiéru má za sebou tým U17. V sobotu dopoledne hostil na Loko Vršovice tým Motorletu, se kterým v žákovské lize prohrál oba zápasy. Heslo pro utkání tak bylo zřejmé: Čas odplaty.

Začátek zápasu mnoho vzrušujících momentů nepřinesl a hra se přelévala mezi šestnáctkami. Až v 10. minutě vyrýsoval Hanek kolmici na Horkého, ten však tváří v tvář gólmanovi Motorletu neuspěl. A tak platilo okřídlené “nedáš, dostaneš“. Hostující Nehoda utekl po ztrátě míče ve středu pole naší rozhozené obraně a lobem překonal Dočekala. Po vstřelené brance se Motorlet zatáhl do bloku a vyčkával. Na naše kopačky se vkradla nervozita, chyběl nám pohyb, často jsme kazili i triviální přihrávky a odevzdávali tak míče hostům, kteří se snažili vyrážet do rychlých protiútoků. Naštěstí je neřešili dobře. Přesto jsme mohli vyrovnat, když Horký obral o míč stopera jinonických, ale sám proti Hermanovi neuspěl. Jinak se dá říct, že jsme se prvním poločasem protrápili a Motorletu stačilo čekat na naše chyby, kterých bylo nespočetně.

Ve druhé půli jsme dokázali zlepšit pohyb a hrálo se převážně na polovině zataženého Motorletu. Blízko k vyrovnání byl po trestném kopu Hanka Svozil, ale jeho hlavička těsně minula pravou tyč. Pak ve třetí dobré příležitosti v utkání mířil Horký nad. I když naše hra nebyla nijak oslnivá, stále jsme se hnali za vyrovnáním, které přišlo v 64. minutě po dorážce Mládka. A o čtyři minuty později byl stav již 2:1. Hanek vyslal krásným pasem Horkého, který konečně podél vybíhajícího gólmana poslal míč do sítě. Motorlet musel hru otevřít a to nám nabídlo několik nadějných situací, které však zůstaly nevyužity. Hosté se dostali do šance až v poslední minutě, ale Dočekal vyškrábl míč nad břevno a tak tři body zůstaly ve Vršovicích. Vítěznou premiéru si díky tomu na lavičce domácího celku odbyl v roli jednoho z asistentů i hráč A týmu Bohemians Martin Nešpor.

Bohemians 1905 - SK Motorlet Praha 2:1 (0:1)

Branky:
64. Mládek, 68. Horký
Bohemians 1905: Dočekal - Jelínek (69. Doupovec), Pechr, Svozil, Kudrlička - Novotný (65. Lipan), Hanek, Habrun (41. Mládek) - Lukáš, Horký (79. Dušek), Hnilička (57. Kracík)