Klokani po letech vyhráli na Bazalech

O výhru venku se postaral Lukáš Hartig.

Klokani po letech vyhráli na Bazalech

V pátém kole Gambrinus ligy se Klokani vydali na nejdelší cestu, která je z Prahy v rámci první ligy možná. Na Bazalech je přivítal Baník Ostrava. Trenér Pavel Medynský už mohl počítat s Nicolasem Šumským, který se posadil na lavičku náhradníků. V základní sestavě se pak objevili uzdravený Lukáš Hartig a Martin Cseh.

Zápas začali aktivně domácí. První větší šanci Baníku měl Svěrkoš, který po Řezníkově vysunutí postupoval z úhlu na branku, ale pálil do boční sítě. Klokani kontrovali překvapivě rozehraným rohovým kopem Budínského, který skončil na břevně.

Z platonického tlaku domácích se v 18. minutě prosadili Klokani. Autové vhazování z pravé strany protančilo pokutovým územím až na kopačku Lukáše Hartiga, který tváří v tvář Pietrzkiewiczovi poslal Bohemku do vedení.

I v dalším průběhu prvního poločasu měl Baník územní převahu, kterou ale nedokázal využít. Obrana Klokanů byla pozorná a nepustila Ostravany k zakončení. Nebezpečná byla „trma-vrma“ po Lukešově centru, kterou ale vyřešil Sňozík. Zawada si zase po skvělém zaběhnutí za obranu míč špatně zpracoval, a tak první poločas skončil 1:0 pro Klokany.

I ve druhém poločase byli domácí aktivnější. Velkou šanci měl po deseti minutách druhé půle, ale špatně zpracoval Svěrkošovo přistrčení a k zakončení se nedostal. Poté se dlouhé minuty nedokázal Baník dostat do vážnější šance. Defenziva Klokanů byla téměř bezchybná a bez problémů odrážela útoky domácích. Několik odražených míčů skončilo nepřesnými střelami, které pro Radka Sňozíka neznamenaly žádné nebezpečí.

Jen jedna rána se Baníkovcům opravdu povedla. Postaral se o ni deset minut před koncem Lukeš a za Sňozíkem se rozdunělo břevno. Klokani okamžitě kontrovali, když se do míče ze třiceti metrů opřel Tomáš Borek, mířil však nad branku domácího brankáře Pietrzkiewicze. I všechny ostatní pokusy o tlak byly ze strany Ostravy neškodné, proto zápas skončil vítězstvím Klokanů 1:0.