Kluci chtějí dokázat něco pro Bohemku

Trenéři Malura a Medynský hodnotí zápas na Bazalech.

Trenér Baníku Ostrava Pavel Malura po zápase s Bohemkou nebyl spokojený s výsledkem, s předvedenou hrou však ano. „Zápas jsme vlastně ovládli, vytvořili jsme si velký tlak, ale nechovali se dobře ve finálních situacích. Soupeř nás předčil důrazem v šestnáctce, kde jsme si až příliš často pomáhali faulem. Šance tam ale byly. Nastřelili jsme břevno, měli jsme pár nebezpečných hlaviček, ale to je z takového tlaku málo a jestli chceme v ligových zápasech bodovat, musíme se zlepšit.“

Právě body ostravským v současnosti chybí nejvíc. Po pěti odehraných kolech nemají žádný a jen odpočet Olomouce je zatím chrání od posledního místa. „Záleží na hráčích, jestli mají mentální sílu. Jsme schopní zatlačit mužstvo jako je Bohemka a hrát s ním 90 minut na jednu branku. Stačí se jen malinko zlepšit a věřím, že máme psychicky silné hráče a že se to zlomí,“ říká Malura, který plně vytěžuje obě posily, které přišly v posledních týdnech. „Benjamin Vomáčka přinesl do hry obrany organizaci a důraz, tedy přesně to, co v ní chybělo. Jeho schopnost komunikace mužstvu velmi pomáhá. Václav Svěrkoš měl dobrou práci v poli, ale očekáváme od něj, že se prosadí ve finální fázi, což se dnes nepodařilo. Je na něm vidět zápasový deficit, ale každým zápasem se zlepšuje,“ vyhlíží lepší budoucnost Malura.

To trenér Bohemky Pavel Medynský mohl být spokojen i s výsledkem utkání na Bazalech. „Roky jsme tu nevyhráli a Baník je hrozně těžký soupeř, který na konci ligy rozhodně nebude tam, kde je teď, takže mě vítězství samozřejmě moc těší. Hráči k tomu přistoupili velmi zodpovědně. Dali jsme gól, což jsme chtěli, a pak jsme hráli našeho zataženého králíka. Ta důsledná obrana nám ale přinesla tři body. Musím pochválit i rozhodčího, který řídil utkání velmi dobře,“ zhodnotil lodivod Bohemians.

Do zápasu už mohl naskočit Nicolas Šumský, který ale zůstal na lavičce. „V předchozích zápasech jsme hráli v sestavě, která se osvědčila a Niky nebyl v zápasovém zatížení, takže jsem o něm do základní sestavy neuvažoval. Určitě ale dostane šanci v dalších zápasech,“ řekl trenér, jehož tým se po čtyřech výhrách z pěti zápasů usadil na druhém místě tabulky. „No je to šílený. Ale mančaft na Bohemce je dlouho u sebe a nejsou tu takoví hráči, co by se rádi ukazovali, že maj nový hadýrky. Jsou to kluci, kteří chtějí trénovat, hrát a dokázal něco pro Bohemku,“ uzavřel Pavel Medynský.