U17 neuspěla v Pardubicích

Klokani prohráli 1:2.

U17 neuspěla v Pardubicích

Začátek se odehrál v poklidném tempu. Klokani měli míč téměř výhradně na svých kopačkách, ale kombinovali z větší části pouze na své polovině. Z letargie vytrhla přihlížející až 10. minuta, Novotný si na vápně narazil s Horkým, ale v tisíciprocentní šanci sám před gólmanem neuspěl. Vzápětí na druhé straně zaváhal Rothe, ale podržel nás Dočekal. Jinak naše hra postrádala větší nasazení. Za to přišel trest v 18. minutě, kdy jsme domácím dali spoustu prostoru v pokutovém území, Markovič obešel Dočekala a poslal Pardubice do vedení. O deset minut později Dočekal vytáhl střelu z přímého kopu na břevno a následně jsme jen s potížemi dostali míč do bezpečí. My jsme prakticky branku domácích neohrozili, a tak se do šaten šlo za těsného vedení hráčů z města perníku.

Do druhého dějství jsme vstoupili mnohem lépe, hrál oboustranně zajímavý fotbal, Klokani byli daleko agresivnější a začali lépe kombinovat. Soupeř si s hrou Vršovických moc nevěděl rady. Vyrovnání mohlo přijít brzy, ale Horký Hniličkovu nabídku neproměnil. Domácí nezůstaly pozadu a tak musel opět své kvality potvrdit Dočekal, když sebral při kličce útočníkovi míč z nohy. Pak nás opět zachránila branková konstrukce po pěkné střele z vápna. Rušno bylo tedy před oběma brankami. Vyrovnání přišlo v 55. minutě, když se obranou Pardubic prohnal Artemuk, předložil Horkému a ten rozvlnil síť. Bohužel za tři minuty Pardubice znovu vedly, když zužitkovaly rychlý protiútok. Branka nás nezlomila a vyrovnání měl na kopačce Artemuk, ale ani nadvakrát neuspěl. S blížícím se koncem začala houstnout atmosféra, po tvrdých zákrocích domácího celku museli střídat nejdříve Rothe a po něm i Veselý. V nervózním závěru byl brance opět blízko Artemuk, ale ve skluzu nedokázal zakončit. Domácí zase nechali vyniknout Dočekala při výpadu do otevřené obrany. Velký vzruch přineslo střídání Duška, který ještě více rozhýbal útočnou hru Bohemians, ale žádná akce nebyla zakončena gólem. Zápas tak skončil těsným vítězstvím Pardubic. Opět jsme promrhali první poločas. Ve druhém jsme sice podali velmi dobrý bojovný výkon, ale k úspěchu vede pouze tvrdá práce od první do poslední minuty.

FK Pardubice - Bohemians 1905 2:1 (1:0)

Branky:
18. Markovič, 58. Tafel - 55. Horký (Artemuk)
Bohemians1905:  Dočekal - Doupovec, Rothe (48. Habrun), Veselý (62. Dušek), Kudrlička - Novotný (41. Svozil), Hanek, Lukáš (66. Mládek) - Kracík (41. Hnilička), Horký, Artemuk.