Dalším soupeřem bude Slovácko

Zápas začne v sobotu v 17 hodin. 

Dalším soupeřem bude Slovácko

Po reprezentační přestávce se opět hlásí o slovo Gambrinus liga. Dva týdny od posledního kola se Klokani vyhřívají na druhém místě a již tuto sobotu je čeká další soupeř. Do Synot tip arény přijede v rámci šestého kola 1. FC Slovácko.

Nevětší osobností dvanáctého celku uplynulé sezony byl Petr Švancara, který se ale v letní přestávce, stejně jako Aleš Urbánek,  s týmem rozloučil. Největšími posilami jsou pak dva dlouháni: stoper Jan Trousil a nepříjemný dvoumetrový útočník Libor Došek. Vstup do nového ročníku se ale týmu Miroslava Soukupa nedaří podle jeho představ. První tři kola vyšlo Slovácko bodově naprázdno, až v posledních dvou zápasech se odlepilo ode dna tabulky díky remíze v Olomouci a výhře nad Duklou. Reprezentační přestávku si pak náš příští soupeř zpestřil přípravným utkáním proti reprezentačnímu výběru do 21 let, se kterým díky brankám Košúta a Kerbera remizoval 2:2.

To Klokani se od nepovedeného zápasu se Znojmem věnovali pouze tréninku a léčení drobných šrámů. Jedinou absencí proti Slovácku tak bude Lukáš Hartig, který odešel na tři měsíce hostovat do Slovanu Bratislava. I tak jsou ale Klokani v dalším zápase díky dvanácti bodům v tabulce pasováni do role favorita „Našich výsledků si vážíme, ale nijak je nepřeceňujeme. Pořád se díváme pouze na následující zápas a chceme z něj vytěžit maximum. Slovácko se po nepovedeném začátku soutěže zvedá. V posledních dvou kolech získalo čtyři body a potvrzuje svou kvalitu. Čeká nás náročný duel, ale věřím, že s vaší pomocí ho zvládneme a společně budeme moct oslavit další bodový zisk,“ říká k příštímu soupeři trenér Bohemians Pavel Medynský.

Na loňské zápasy s týmem z Uherského Hradiště mají hráči a fanoušci Bohemians jen ty nejlepší vzpomínky. V Edenu Klokani Slovácko porazili 1:0 brankou Lukáše Hartiga a připsali si tehdy první vítězství. V prvním jarním zápase na půdě soupeře pak vyhráli po dvou brankách Štohanzla a jedné Kaufmana 3:1 a završili tak sérii čtyř tříbodových zisků v řadě.

Udrží Bohemka druhé místo v tabulce? Protáhnou Klokani „domácí“ vítěznou sérii? Dozvíme se již tuto sobotu. Po dohodě s fotbalovou asociací a Plzní byl totiž zápas přesunut z původního nedělního termínu na sobotu 10. 9. s výkopem v 17.00. Brány Synot tip arény se otevírají o hodinu dříve.