Zápas se Slováckem přinesl bod

Krásný gól Davida Bartka výhru nepřinesl.

Zápas se Slováckem přinesl bod

Po reprezentační přestávce se opět přihlásila o slovo Gambrinus liga. V šestém kole Bohemka v Synot tip aréně přivítala zatím třinácté Slovácko.

Až na Martina Krause, který je po operaci třísel a Lukáše Hartiga uvolněného na hostování do Slovanu Bratislava, měl trenér Pavel Medynský k dispozici kompletní kádr. Do útoku se vedle Milana Škody postavil Martin Nešpor.

První poločas začal svým pokusem Milan Škoda. Jeho rána z dobrých pětatřiceti metrů ale skončila vedle branky gólmana Filipka. Poté se fotbal na dlouhé minuty ze stadionu vytratil. Hra plná nepřesností se odehrávala hlavně ve středu hřiště bez vážnějšího ohrožení obou branek.

Zajímavé věci se začaly dít až po čtyřiceti minutách. První střely na branku měli na svědomí Valenta a Pavelka, Radek Sňozík byl ale v obou případech u své pravé tyče připraven. Největší šanci Slovácka měl Došek, který po Reinberkově centru trefil tyč. Při nejpovedenější akci Klokanů byl pak brankář Filipko u Nešporem prodlouženého centru dřív než Milan Škoda a první poločas tak skončil bez branek.

Druhé dějství nabídlo divákům mnohem více vzrušení. Od padesáté minuty začal své první ligové minuty v Bohemce sbírat Nicolas Šumský. V 55. minutě se v palebné pozici ocitl Moravec, jehož střelu ale Filipko vytáhl. O chvíli později byl na druhé straně po rohovém kopu v obrovské šanci Reinberk, ale sám na malém vápně hlavičkoval nad.

Po sedmdesáti minutách přišly chvíle Milana Škody, avšak v nadějných pozicích třikrát střílel nebo hlavičkoval nad branku. Co se nepovedlo Škodovi, napravil Bartek. V 77. minutě si po spolupráci Škody s Moravcem krásně naskočil na centr druhého jmenovaného a střelou s oběma nohama ve vzduchu krásně poslal Bohemku do vedení.

Odpovědět mohl okamžitě Libor Došek, když byl hned po inkasovaném gólu v obrovské šanci, ale míč nepochopitelně netrefil. V 85. minutě už se mu ale zadařilo. Položil se do centru Jana Lukáše, který byl na hřišti jen několik sekund a hlavičkou k tyči vyrovnal.

I tak ale zápas remízou skončit nemusel. Dvě minuty před koncem se skvělým individuálním průnikem prezentoval Jan Moravec, jehož snažení zarazil až Filipko. Do odraženého míče se z velké dálky opřel Žižka, ale brankář Slovácka byl i při této šanci připraven a Bohemka se tak se Slováckem v zápase dvou rozdílných poločasů rozešla smírně 1:1.