"První poločas byl prospanej."

Trenéři hodnotí zápas se Slováckem.

Sobotní zápas Bohemky proti Slovácku nabídl divákům dva rozdílné poločasy. Trenér hostí Miroslav Soukup byl na pozápasové tiskové konferenci spokojen spíše s prvním dějstvím v podání svých svěřenců. „První poločas jsme možná byli o něco lepší. S žádnou velkou převahou, ale měli jsme tam jednu velkou šanci. Potvrdilo se ale, proč je Bohemka v tabulce tam, kde je. Tomu mužstvu je velice těžké dát gól a naopak mu stačí málo, aby skórovalo. V druhém poločase Bohemka ukázala, že je v „domácím“ prostředí velmi silná. Naše aktivita opadla a po zásluze jsme inkasovali. Opět se ale ukázalo, že když nám teče do bot, umíme se do šancí dostat, povedlo se nám střídání, vyrovnali jsme a za bod jsme rádi,“ zhodnotil trenér týmu, který v poslední době trápí rozsáhlá marodka. „Nemám k dispozici šest hráčů, z toho čtyři z loňské základní sestavy, ti samozřejmě chybí. Hráči z naší akademie bojují o své místo, ale nemůžeme hrát s pěti mladými hráči a myslet si, že vyhrajeme na Bohemce,“ říká trenér Slovácka.

Nejvýraznějším z hostí na hřišti byl nejen kvůli své postavě útočník Libor Došek, který vstřelil vyrovnávací gól, trefil tyč a neproměnil obrovskou šanci hned po inkasovaném gólu. „Nedokážu si vysvětlit, jak se to z tý brankový čáry dá nedat,“ diví se Soukup „ale na hřišti odvádí spoustu další práce. Zeptejte se Nikla a ostatních, jak těžko se na něj hraje, takže ho pořád hodnotím velmi dobře a jsem rád, že ho máme v sestavě,“ uzavřel své vystoupení na tiskové konferenci Miroslav Soukup.

Pavlovi Medynskému se první dějství zápasu naopak vůbec nelíbilo. „Musím říct, že první poločas byl vysloveně prospanej. Nebyli jsme v pohybu, chyběl důraz v soubojích a nechali jsme soupeře hrát. Slovácko má výborné stopery Trousila s Košútem a na ně se dá hrát jedině po zemi nebo po stranách. To jsme neplnili a byli jsme vlastně jaloví. V podobném duchu se odehrály i první minuty druhého poločasu, pak nás ale trošku nakopla šance Škody a byli jsme schopni hrát náš fotbal. Dali jsme krásný gól, ale je škoda, že jsme je nechali vyrovnat pět minut před koncem. Cítili jsme, že utkání můžeme zvládnout tříbodově, ale možná jsme se toho v prvním poločase i trošku báli. Hlavně jsme ale nechtěli prohrát,“ shrnul trenér Bohemky.

Své první první prvoligové minuty nasbíral v sobotu po dlouhém čekání zaviněném administrativními průtahy Nicolas Šumský, který to zápasu naskočil krátce po poločasové přestávce. „Měl jsem tendenci ho na hřiště poslat už někdy ve dvacáté minutě, protože Lukáši Budínskému se moc nedařilo. To se ale u mladých hráčů stává – pět zápasů jsme odehráli s devatenáctiletým Budínským, za ním je ještě mladší Šumský a to jsou hráči, kteří by měli určovat ráz naší hry. Niky dneska naskočil do zápasu, měl tam hezké věci, ale ještě nemá zápasový rytmus, moc toho neodehrál ani pod trenérem Hřebíkem v reprezentaci. Ale určitě se bude zlepšovat a do budoucna bude přínosem,“ zakončil tiskovou konferenci Pavel Medynský.