Do tréninku se zapojil útočník Kraják

Probíhá jednání o hostování mladého útočníka ze Sparty v Bohemians 1905.

Do tréninku se zapojil útočník Kraják

Ondřej Kraják, ročník 1991, je odchovancem hradeckého fotbalu. Po úspěšném prosazení se v ligovém dorostu pražské Sparty přichází talentovaný ofenzivní hráč "hartigovského typu" na roční hostování do Bohemians 1905 z druholigové sparťanské rezervy.

"Po odchodu Lukáše Hartiga na hostování do Slovanu Bratislava jsme hledali mladého agresivního útočníka, který by svým charakterem a pojetím hry zvýšil konkurenci v mužstvu a zapadl do naší útočné formace. Ondru Krajáka zná trenér Pavel Medynský ještě z dob svého působení ve sparťanské mládeži, což urychlilo celý proces výběru. Předpokládáme, že do konce týdne se dořeší smluvní a  další formality nejen mezi kluby, ale i vůči fotbalové asociaci," uvedl pro klubové webstránky Ladislav Valášek, ředitel Bohemians 1905.

Původně sportovní vedení Bohemians 1905 uvažovalo o tom, že ze sportovních i ekonomických důvodů dostane šanci některý z útočníků z vlastní mládežnické základny. S ohledem na to, že v tomto soutěžním ročníku se rezervní tým Bohemians 1905 připravuje především na další sezónu, kdy bude hrát juniorskou ligu, bylo nakonec upřednostněno hostování mladého hráče z jiného klubu, který již ale v profesionálním seniorském fotbale působí. "Na naše talentované odchovance samozřejmě dál pamatujeme. Například útočník Dominik Vašut, který je o rok mladší než Ondřej Kraják, má určitě potenciál k dalšímu růstu. Trochu ho sice v létě přibrzdil dlouhý trest za vyloučení na konci minulé sezóny a také následné zranění, ale věříme, že již brzy prokáže potřebný vzestup, jak také předpovídá trenér juniorky Dalibor Slezák," dodal Valášek.