Klokani proti Votrokům

Zápas sedmého kola odehraje Bohemka v Hradci Králové.

Klokani proti Votrokům

Gambrinus liga má za sebou první pětinu zápasů, tu druhou načnou Klokani již tuto neděli na stadionu v Hradci Králové, kterému se díky charakteristickým sloupům umělého osvětlení říká „Pod lízátky“.

Osmý tým minulého ročníku vstoupil do nové sezony skvěle. Po domácí výhře nad Viktorií Žižkov dal ve druhém kole na Stínadlech tři góly Teplicím a s plným bodovým ziskem po dvou kolech se pohyboval na špici tabulky. Potom se ale Votroci zasekli a už čtyři kola jsou nejen bez bodu, ale i bez vstřelené branky. Po posledním čtyřgólovém výprasku od Dukly spadli na desátou pozici a výsledkovou krizi řeší už i vedení Východočechů, o konkrétních opatřeních ale rozhodne až po zápase s Bohemkou.

To Klokany zatím žádná výsledková krize nepostihla a i přes domácí remízu se Slováckem se hřejí na čtvrtém místě tabulky, jen o skóre za Jabloncem a Libercem. Trenér Pavel Medynský však bude muset v neděli udělat minimálně jednu změnu v sestavě, když kvůli čtyřem žlutým kartám nemůže nastoupit Michael Žižka. I marodka Klokanů se zaplňuje. Vedle rekonvalescenta Kaufmana nelze počítat ani s Martinem Krausem, který minulý týden podstoupil operaci třísel, zdravotní problémy trápí i Marka Nikla. Do hry pak už bude moci nastoupit Ondřej Kraják, který v týdnu přišel na hostování z rezervy Sparty.

Trenér Bohemians nechce odjet z Hradce s prázdnou. „Po ztrátě se Slováckem bychom chtěli bodovat. Hradec má velmi dobrou kombinaci ve středu pole. V domácím prostředí je velmi silný, v loňské sezoně dokázal porazit například Spartu nebo Jablonec. Víme, že není v jednoduché situaci, ale pes zahnaný do kouta o to víc kouše. Bude to pro nás náročné utkání a vzhledem k tomu, že jsme v domácím zápase ztratili body, tak bychom si nějaké chtěli přivézt zpět,“ plánuje Medynský.

A je na co navazovat. V loňské sezoně vybojovala Bohemka v Hradci remízu 1:1, když se o její gól postaral zásahem do vlastní sítě bývalý Klokan Michal Pávek. V domácím zápase pak o výhře Bohemky 1:0 rozhodl Milan Škoda. Klokanům se však proti Votrokům daří mnohem déle. Bohemians naposledy podlehli Hradci před sedmi lety, kdy hlubokou krizí oslabení Klokani Pod lízátky prohráli 2:0.

Nedělní zápas, řízený trojicí rozhodčích Kocourek, Chytil, Gallo, začne na Všesportovním stadionu v Hradci Králové v neděli v 17 hodin. Vstupenky v ceně 150 korun si můžete koupit už teď ve fanshopu v Ďolíčku. Na zápas samotný se pak můžete vydat spolu s ultras vlakem, který z Hlavního nádraží vyjíždí ve 12.09.