Boj o druhé místo

V neděli odpoledne hostí Klokani Liberec.

Boj o druhé místo

V osmém kole Gambrinus ligy přivítá Bohemka Slovan Liberec. V případě výhry předstihne svého soupeře v tabulce a podle výsledků ostatních zápasů může atakovat i druhou pozici za Spartou.

Mužstvo Liberce vstoupilo do nového ročníku velmi dobře a po sedmi kolech okupuje druhé místo. Ze sedmi zápasů prohráli svěřenci Jaroslava Šilhavého pouze domácí duel s Teplicemi a zvláště jejich bilance venku je vynikající. Ze čtyř zápasů třikrát vyhráli a jedinou „ztrátou“ je remíza na hřišti mistrovské Plzně. Do zápasu s Bohemkou ale nemohou nastoupit Lukáš Vácha, který v dosavadním průběhu soutěže nasbíral již čtyři žluté karty. Jan Nezmar vyloučený v posledním zápase nakonec dle rozhodnutí DK FAČR nastoupit může.

Bohemka si z posledních dvou zápasů připsala pouze jediný bod za remízu se Slováckem před dvěma týdny. V minulém kole pak Klokani prohráli 0:2 v Hradci Králové. Sestava Klokanů pro nedělní zápas ale bude podobná té z východočeské metropole. Po karetním trestu bude moci na levém kraji obrany nastoupit Michael Žižka, mezi zraněnými pak stále zůstávají Jiří Kaufman, Martin Kraus a Marek Nikl.

Ačkoli Synot tip arénu nelze označit jako domácí prostředí Bohemky, Klokanům se v tomto podnájmu výsledkově daří a zápas proti Liberci může být již desátým v řadě, který zde Bohemka jako pořádající tým neprohraje. Trenér Bohemians Pavel Medynský ale podobné statistiky nesleduje. „Nás zajímá jen příští soupeř, ne nějaké série. Liberec není nadarmo na druhém místě tabulky. Má kvalitní a zkušený kádr v čele s ligovými individualitami jako jsou Štajner, Breznaník, na lavičce ještě Janů. Vnímáme, že z posledních dvou utkání máme jen jeden bod, takže bychom si rádi nějaký připsali i v neděli. Doufám, že nám k výkonu pomohou i fanoušci,“ zve na utkání trenér Bohemky.

V loňské sezoně spolu nedělní soupeři odehráli dva rozdílné zápasy. V podzimním duelu se Liberec ujal v prvním poločase vedení, ale v poslední půlhodině Klokani zabrali a brankami Držíka, Škody a Nešpora vyhráli 3:1. Hrdinou jarní liberecké odvety byl Jan Nezmar, který svým gólem nejen rozhodl o výhře Severočechů v poměru 1:0, ale také o svém vstupu do klubu ligových kanonýrů.

Zápas Bohemians proti Liberci začíná v neděli od pěti hodin odpoledne. Řídit ho bude hlavní rozhodčí Drahoslav Drábek s asistenty Nádvorníkem a Blažejem.