Klokani v neděli přivítají Duklu

Na zápas můžete vyrazit pochodem z Ďolíčku.

Klokani v neděli přivítají Duklu

V desátém kole Gambrinus ligy čeká hráče Bohemians další pražské derby. Klokani přivítají v Synot tip areně Duklu, která se po letech vrátila do první ligy.

První liga se před lety stěhovala z Julisky do Příbrami. Cesta obnoveného týmu zpět na vrchol pak začínala v Pražském přeboru, pokračovala nákupem druholigové licence od Jakubčovic, až v minulé sezoně „vojáci“ ovládli druhou ligu a vrátili se zpět mezi elitu, kde se jim zatím překvapivě daří. Po devíti kolech okupují sedmé místo, jen tři body za druhými Klokany, a z posledních čtyř zápasů se jim podařilo třikrát zvítězit, naposledy na půdě silného Liberce.

Před novou sezonou byl nejvýraznějším odchodem z řad Dukly Kamerunec Dani Chinou, který se s vedením klubu nedohodl na nové smlouvě, nahradit by ho měl Miroslav Markovič z Viktorie Žižkov. Další letní posily vojáků pak mají zelenobílou minulost. Obranu vyztužil Ondřej Švejdík, útočnou fázi pak posílil Miroslav Podrazký. Dalšími exklokany v týmu Luboše Kozla jsou brankář Filip Rada a Pavel Hašek nastupující na kraji obrany.

Klokani se po vítězství na Žižkově poslední dva týdny vyhřívají na druhém místě tabulky. Reprezentační přestávku si zpestřili přípravným zápasem s Hradcem Králové, který vyhráli gólem Vladimíra Bálka 1:0. Střelecká forma se možná bude Bálkovi v neděli hodit, protože kvůli karetnímu trestu nemůže nastoupit Milan Škoda, ze zdravotních důvodů pak budou absentovat Marek Nikl a Jiří Kaufman, do plného tréninku už se naopak zapojil Martin Kraus. „Připravujeme se s koncentrací a respektem k soupeři. Dukla s přehledem vyhrála druhou ligu i v poslední době má výborné výsledky, například výhru v Liberci, ale věřím, že s podporou fanoušků, kteří jsou v kotli vždycky skvělí, budeme bodovat,“ říká k utkání trenér Bohemians Pavel Medynský.

Oba týmy se naposledy utkaly před třemi lety ještě ve druhé lize a Klokani odešli z obou střetnutí vítězně. V prvním zápase na Julisce zvítězila Bohemka díky skvělé úvodní dvacetiminutovce a brankám Škody, Moravce a Adama 3:1. V jarní odvetě v Ďolíčku pak tři body zajistil jedinou brankou zápasu opět Milan Škoda. V přípravě na tuto sezonu Klokani Duklu porazili stejným výsledkem, rozhodl o něm Marek Nikl.

Výkop zápasu, řízeného trojicí rozhodčích Matějek, Ubias a Lakomý, je naplánován na nedělní pátou hodinu v Synot tip areně. Odpoledne s Bohemkou ale začíná mnohem dříve! Už od 13 hodin se v okolí Ďolíčku koná happening, který pořádá DFB, a v jehož rámci se můžete těšit například na autogramiádu legend Bohemians Štefana „Pišty“ Ivančíka a Miroslava Valenta, občerstvení v jednotné ceně 19,05 Kč, ale i na dosud pečlivě tajené překvapení. Akce pak vyvrcholí pochodem z domova Bohemky na místo konání zápasu.