U17 vyhrála v Kolíně 4:0

Na závěr podzimní části soutěže si Klokani připsali tři body.

U17 vyhrála v Kolíně 4:0

Hned v úvodu se dostal do dvou šancí Kracík, ale nejprve mířil jen do gólmana a podruhé trefil boční síť. Domácí odpověděli střelou vedle. Nehrál se zrovna pohledný fotbal, když bylo na malé umělce k vidění mnoho soubojů a řada nepřesností. Ve 12. minutě jsme zahrávali rohový kop, který domácí odvrátili jen k Hankovi, jehož následný centr poslal s pomocí tyče do sítě Svozil. Domácí mohli brzy vyrovnat, ale přímý kop z dobré pozice našel jen Kondelíkovu náruč. Na druhé straně pálil nebezpečně Habrun, míč skončil vedle tyče. Byli jsme aktivnější, jenže chyběl větší pohyb a moment překvapení. To se povedlo až Lukášovi, který se proháčkoval obranou, předložil Hankovi, který trefil tyč. Za chvíli si oba spolupráci zopakovali. Lukáš si narazil na hranici velkého čtverce s Hankem, ale k zakončení se nakonec nedostal. Těsně před odchodem do kabin se domácí hráč zjevil sám před Kondelíkem, ten však vyrovnání nepřipustil. A tak udeřilo na druhé straně. Habrun vybojoval na polovině hřiště míč, postupoval sám a jeho nepříliš prudká rána proklouzla domácímu gólmanovi do branky.

O poločase bylo v kabině rušno, protože s výkonem mužstva jsme nebyli vůbec spokojeni. Do druhé půle jsme vstoupili daleko aktivněji a výkon se rapidně zlepšil. Za to jsme byli odměněni rychlou brankou. Horký prostrčil Kostkovi, který elegantně přehodil brankáře domácích. Kolín začal odpadat a naše převaha byla velká. Hanek našel Kostku, jehož volej skončil mimo. Poté uvolnil Lukáš Hanka, opět však míč skončil mimo tři tyče. V 54. minutě se na hřiště dostal Artemuk. Okamžitě se dostal do dvou příležitostí. Nejprve nebezpečně hlavičkoval, gólman však dobře zasáhl. Pak se k němu dostal odražený míč, ale v dobré pozici minul. Vše si vynahradil v 64. minutě, kdy těžil z dobré práce Hanka a propálil brankáře Kolína. V závěru si na Hankův pas naběhl za obranu Jelínek, v gólové příležitosti však přestřelil. Agilní Artemuk pak mohl přidat svůj druhý gól, jenže mířil vedle. Do Prahy tak vezeme tři body a výhru 4:0.

FK Kolín – Bohemians 1905 0:4 (0:2)

Branky:
12. Svozil (Hanek), 39. Habrun, 47. Kostka (Horký), 64. Artemuk (Hanek).
Bohemians 1905: Kondelík - Jelínek, Svozil (51. Dušek), Hořák, Lipan (54. Kudrlička) - Novotný (67. Doupovec), Habrun, Hanek - Kracík (41. Kostka), Horký, Lukáš (54. Artemuk).