Kapitán Sňozík: Pryč s prokletím jménem Sparta!

Pokud budeme hrát s maximálním nasazením, můžeme bodovat, hlásí brankářská jednička před pražským derby.

Kapitán Sňozík: Pryč s prokletím jménem Sparta!

Výborný brankář, kapitán, osobnost Gambrinus ligy. Až budete hledat pojítko všech tří atributů, nebude vám trvat dlouho, než své myšlenky nasměrujete do kabiny Bohemians na místo s číslem 1. Radek Sňozík se po svém příchodu z Příbrami v létě 2006 vypracoval v jednoho z historicky nejoblíbenějších hráčů Bohemians. A tachovského rodáka to musí těšit dvojnásob, Bohemce je z fanouškovského hlediska věrný již od útlých let.

Odmala jsi Bohemák, předpokládám, že utkání s týmem z Letné má pro tebe velký náboj.
Sparta je pro každého hráče v lize velkou motivací, nejsem výjimkou. Já navíc Spartu nikdy neporazil, tak před každým vzájemným zápasem doufám, že právě teď přijde ten okamžik. A zatím nic.

Pamatuješ si ze svých předchozích působení někoho ze sparťanské kabiny?
V Příbrami jsem hrál s Blážou, Tomášem Zápotočným a Mírou Slepičkou, tak věřím, že kluci nebudou moc divočit.

Radku, po slibném začátku soutěže se Bohemce v posledních zápasech tolik nedaří, čím si to vysvětluješ?

My jsme sezonu začali asi až moc dobře, nasadili jsme si laťku vysoko, ale musíme být realističtí, nešlo takovou kvalitu hry a počet bodů udržet po celou sezonu, i když jsme se o to samozřejmě snažili. Myslím, že současný počet bodů odpovídá síle našeho týmu. Máme před sebou ještě tři kola a já jsem přesvědčený, že bodové konto rozšíříme a budeme mít klidnou zimu.

Výhrou nad Spartou by bylo určitě vše špatné zapomenuto, jaká může vést cesta k tříbodovému zisku?

Nemůžeme se se Spartou měřit ve fotbalovosti, musíme hrát s maximálním nasazením, bojovností a důrazem. Pak věřím, že jsme schopni soupeře potrápit a bodovat.

Poslední utkání v Příbrami skončilo propadákem. Mrzelo tě to o to víc, že utkání na Litavce bereš vzhledem ke svému předešlému angažmá přeci jen trochu jinak?
Tenhle zápas bych nejradši vymazal, zklamali jsme úplně ve všech směrech a já to těžko kousal. Je fakt, že utkání v Příbrami jsou pro mě speciální, znám lidi z vedení i většinu z těch pětiset diváků,kteří tam na ligu chodí.

Trenér Medynský po zmiňovaném utkání sdělil, že si to musíte v kabině vyříkat. Zmiňoval především tvou pozici v kabině. Jak takové „mytí hlav“ na Bohemce probíhá?

My jsme si něco řekli s klukama hned v kabině po zápase, trenér ten paskvil pak zhodnotil v týdnu. Podrobnosti si necháme mezi sebou, ale je jasné,že to stálo za to. Pocítili jsme to i na tréninku, když jsme čtyři dny jen lítali bez balonu.

Pavel Medynský po Příbrami zmiňoval, v souvislosti s osobnostmi v kabině i ztrátu Lukáše Hartiga, který je v současné době na hostování ve Slovanu Bratislava. Ty jsi s ním v poměrně častém kontaktu. Jak se v městě na Dunaji má a jak se těší na návrat do Bohemky?
Je pochopitelné, že Harťas chybí citelně jak na hřišti, tak v kabině, ale prostě je mimo, tak si musíme poradit. Lukáš se už těší zpátky. Je z hostování lehce rozladěný, protože moc nehraje, tak doufám, že se vrátí nažhavenej a odpočatej.

V médiích se hodně rozebírala tvá slova o Nikim Šumském. Jak jsi celou situaci vnímal?

Iveta Bartošová zrovna měla hluché období, tak noviny řešily tohle, ale mně to je fuk. Uvnitř jsme si to vyříkali a noviny ať si řeší, co chtějí.

Jak vypadá běžný pracovní den brankáře a kapitána Bohemians?
Každé ráno přijíždím na Bohemku s předstihem, abych stihl u Vládíka Hrice v masérně kávu a Milu. To je pro mě důležitá příprava před tréninkem. Jinak v sezoně mimo tréninku nic zajímavého nevyvádím, občas zajdu na trénink boxu, schůze zastupitelstva, nebo nějaký koncert.

Blíží se konec podzimní části sezony. Vím, že minulý rok jsi byl před Vánoci s přítelkyní Pavlou v Dominikánské republice. Plánuješ podobně exotickou dovolenou i letos?

Určitě někam zase vyrazíme, máme oba rádi teplo a moře, zimní radovánky na sněhu a ledě nám nic neříkají, takže čekám, co Pája vybere a mažem.