Rozhodly individuální chyby

Trenéři Rada a Medynský hodnotí utkání v Teplicích.

Rozhodly individuální chyby

Při hodnocení zápasu Teplic s Bohemkou byl pochopitelně spokojenější domácí trenér Petr Rada. Vyplatila se mu totiž taktika, kterou na Klokany zvolil. „Soustředili jsme se na to, abychom nedali Bohemce, hlavně jejich nepříjemným útočníkům, prostor. Hráli jsme na ně něco podobného jako Sparta, hned jsme je atakovali, takže se nedostali do nějaké velké šance. Změnili jsme rozestavení vysunutím Keriče, což se nám vyplatilo,“ dává do karet nahlédnout trenér Teplic, kterému se víc líbilo druhé dějství v podání jeho svěřenců. „Měli jsme tam pěkné kombinace i střely. Ve druhém poločase byly parametry, díky kterým se mi to v některých fázích líbilo a myslím, že vítězství bylo zasloužené,“ zhodnotil Rada.

Skóre zápasu otevřel dvacetiletý Egon Vůch. Hráč, který ještě před dvěma lety působil v dorostu Bohemky, jí dal svůj první ligový gól a byl nejpropíranějším hráčem nedělní tiskovky. „Už si může tykat s masérem,“ žertoval kouč Teplic. Pak ale zvážněl: „Jsem rád, že mu ten zápas vyšel, ale musí na sobě pracovat a odvádět výkony. Má všechny předpoklady na to, aby byl platným hráčem. Má všechno ve svých rukou a když bude mít výkonnost, já ho zatracovat nebudu. Pokud udrží temperament na uzdě, může z něj být platný hráč pro Teplice i pro český fotbal,“ uzavřel Rada.

Pavlovi Medynskému se v poslední době zápasy Bohemky nehodnotí dobře. Stejné to bylo i v Teplicích. „Prohráli jsme se soupeřem, se kterým se dnes hrát dalo,“ zhodnotil na začátku trenér, který jen obtížně skládal sestavu. „Museli jsme z našeho úzkého kádru poskládat to nejlepší, co se dalo. Borka jsme zatáhli na stopera, kterého nikdy nehrál. Levého obránce hrál zase Bartek. Utkání bylo bojovné a byli jsme schopni konkurovat, ale v rozhodujícím momentu prvního poločasu jsme udělali chybu a nechali si dát první gól. Ve druhém poločase to samé. Po hrubé individuální chybě jsme dostali druhý gól a pak už to bylo těžké. Paradoxně jsme si vypracovali nejvíc příležitostí za poslední čtyři utkání, ale naše kvalita do pokutového území teď není taková. Opět jsme nedali branku a to pak nemůžeme pomýšlet na bodový zisk,“ zhodnotil trenér Bohemky.

Výsledky Bohemky v posledních kolech jsou pro její fanoušky zklamáním, zvláště po skvělém vstupu do soutěže. Po polovině odehraných zápasů stál Medynský před otázkou, o jaké příčky budou Klokani bojovat v druhé části. „Předpokládám, že budeme hrát o klidný střed tabulky, ne bezprostředně o záchranu. Máme velmi úzký kádr a konkurence, která je pro každého hráče nejlepší lék, u nás prostě není. Byli bychom samozřejmě rádi, kdybychom si mohli přivést čtyři hotové hráče a hrát o třetí či čtvrté místo, ale v dané situaci, kdy Bohemku sužují i vnitřní problémy, pracujeme ve velmi skromných podmínkách a není to jen o tom hrát dobře a vyhrávat. Myslím si ale, že máme na to, abychom hráli ve středu tabulky,“ plánuje Pavel Medynský.