Derby Fotbal versus Futsal vyhrála Bohemka

V exhibičním utkání byli gólově produktivnější futsalisté.

Derby Fotbal versus Futsal vyhrála Bohemka

Hned druhý den po zahájení přípravy sehráli fotbalisté Bohemky první zápas. Ve sportovní hale na Jižním Městě ale nešlo čekat žádnou bitvu na ostří nože. V exhibičním zápase se totiž utkali kolegové v zelenobílých dresech – fotbalisté s futsalisty. V utkání plném pohledných akcí a branek nakonec zvítězila futsalová Bohemka přesvědčivě 8:1.

Na začátku ale zápas tak jednoznačný nebyl. Zdálo se, že ve žlutém hrající fotbalisté si rychle zvykli na menší hřiště, míč i hru ve čtyřech hráčích v poli. V prvních minutách drželi častěji míč na kopačkách a brankář futsalistů Vozár musel držet bezbrankový stav dobrými zákroky proti střelám Šumského a Bartka.

Po několika minutách ale převzali otěže zápasu futsalisté a už je nepustili. V desáté minutě otevřel skóre zápasu po Štverákově přihrávce Kopecký a rozpoutal gólové hody. Druhý zásah mohl o čtyři minuty později přidat Pleyer, lobem přes celé hřiště ale opuštěnou branku těsně minul. Přesto se na další góly nečekalo dlouho: když si v 17. minutě Vodecký položil Sňozíka a o minutu později skóroval Štverák po rohovém kopu, vedli futsalisté 3:0.

Fotbalisté mohli ke konci prvního poločasu výsledek zkorigovat. Martin Nešpor nejdřív ve 26. minutě nastřelil tyčku, jen o pár vteřin později Vozár zneškodnil dvě střely Borka. Nejlepší zákrok si pak slovenský brankář připsal proti střele debutanta Vyhnala z bezprostřední blízkosti. Přesto ještě jeden gól v prvním poločase padl: po samostatné akci se podruhé do střelecké listiny zapsal Kopecký a první poločas tak skončil 4:0.

I po pětiminutové přestávce byl obraz hry podobný a fanoušci ve slušně zaplněné sportovní hale se brzy dočkali dalších branek. Jejich autory byli ve 36. minutě Vodecký a o dvě minuty později Novotný – futsalisté vedli 6:0.

V pětapadesáté minutě se čestného úspěchu dočkali i hráči velkého fotbalu. David Bartek křižnou přihrávkou z pravého křídla ideálně našel Jana Moravce, který snížil na 6:1. Na zdramatizování zápasu už ale bylo pozdě a když se o dvě minuty později prosadil Zapletal a v posledních okamžicích zápasu se po kličce Sňozíkovi podruhé v zápase prosadil Vodecký, porazila futsalová Bohemku tu fotbalovou 8:1.

Na Jižním Městě ale nebyl výsledek tím nejdůležitějším. Futsalisté si s chutí zastříleli před důležitými zápasy, které je čekají v příštích dnech (např. 10. ledna hrají finále poháru FAČR doma na JM) a oba týmy započaly tradici, jejíž pokračování se plánuje už na jaro do Ďolíčku.