Klokani zničili Dynamo

Na výsledku 3:0 se podílel i mladík Nerad.

Klokani zničili Dynamo

V neděli dopoledne odehrála Bohemka své druhé utkání zimní ligy v Satalicích. Soupeřem jí tentokrát bylo budějovické Dynamo, pro které byl souboj s Bohemkou druhým zápasem ve dvou dnech. Pro Klokany se zase jednalo o poslední akci před kondičním soustředěním v Břízkách.

Zelenobílí měli proti kombinované sestavě soupeře převahu již v úvodu zápasu. V první šanci byl už v páté minutě David Bartek, jehož zakončení po Hartigově přihrávce zneškodnil gólman Křížek. V další velké příležitosti se aktivně hrající Bartek ocitl po Borkově centru, budějovický brankář ale opět zasáhl. Poté se levý záložník Bohemky změnil v nahrávače, což přineslo ovoce po pětadvaceti minutách hry, kdy si na hranici pokutového území zpracoval Bartkovu přihrávku Lukáš Hartig a přesnou střelou k tyči poslal Bohemku do vedení.

Příznivý stav nemusel trval dlouho. O pět minut později se do nedůrazně odkopnutého míče opřel z pětadvaceti metrů Rýdel, přestřelil ale nejen branku a ochrannou síť, ale snad i celý areál přiléhající plynárny, a tak závěr první půle patřil opět Bohemce, když nejdřív Borek hlavičkoval po rohovém kopu vedle a poté kombinace po ose Bartek, Hartig, Růžička skončila dalším dobrým zákrokem Křížka a rohovým kopem. Hráči se tedy šli ohřát do kabin za stavu 1:0.

Do druhého poločasu nastoupila Bohemka v obměněné sestavě. Speciální byl tento okamžik hlavně pro sedmnáctiletého záložníka Petra Nerada, který si s úvodním hvizdem druhého dějství začal připisovat první minuty odehrané v A týmu.

Po hodině hry Klokani znásobili svůj náskok. Nejdřív sice Martin Nešpor ve velké šanci střílel těsně vedle, v 64. minutě ale brankář Budějovic vyrazil Krajákovu střelu k Pavolu Orolínovi, který v klidu dopravil zásilku na místo určení – 2:0.

Jihočeši mohli opět rychle odpovědět, ale Dolejšova hlavička šla jen těsně vedle branky Václava Marka. Pak už přišly chvíle dnešního debutanta. Čtvrt hodiny před koncem chybělo Neradovi jen pár centimetrů, aby hlavou dosáhl na centr z pravé strany. O chvíli později, pro změnu nohou, nedosáhl na Nešporovu nabídku po spolupráci s Krajákem. Pět minut před koncem se ale, věkem stále ještě dorostenec v zelenobílém, dočkal. Kraják vystřelil zpoza velkého vápna, Křížek neudržel míč pod kontrolou a Nerad ve správný čas na správném místě dorazil míč do sítě.

Bohemka si tedy po výhře 3:0 připsala první vítězství v letošní zimní lize, pro Pavla Medynského ale skóre není příliš důležité. „Výsledek těší, ale nepřeceňujeme ho, ani nepodceňujeme. Tyto zápasy jsou zpestřením přípravy a jde o to, aby si hráči zaběhali a abychom poznali, jak se chovají v zápase,“ stručně shrnul utkání trenér Bohemians.

Hned po zápase se Klokani odebrali do Břízek na kondiční soustředění, v zimní lize se opět představí příští víkend, kdy se utkají s Hradcem Králové a Viktorií Žižkov.