Zápas ve Vlašimi skončil remízou

V arktickém počasí se soupeři rozešli smírně 1:1.

V sobotu dopoledne vyjeli Klokani poprvé během zimní přípravy za přípravným zápasem mimo Prahu. Pod bájnou horu Blaník si je pozvalo druholigové mužstvo Vlašimi, které pod vedením trenéra Urbana prochází velkými změnami.

Začátek zápasu ovládli Klokani, již ve třetí minutě se na domácí branku řítil David Bartek, svou střelu ale zamířil doprostřed branky. V deváté minutě už se ale zelenobílí ujali vedení. Po Kaufmanově rohovém kopu zůstal v pokutovém území osamocen Jan Růžička a hlavou do protipohybu brankáře otevřel skóre utkání. 

Z příznivého stavu se ale Bohemka neradovala dlouho. Již o dvě minuty později si Macháček naběhl za její obranu po centru z přímého kopu a i přes velkou snahu brankáře Marka dostal míč do sítě a stav byl 1:1. Na vyrovnávací branku mohl okamžitě odpovědět Martin Nešpor, jehož střela po individuální akci sice rozvlnila síť, ale pouze zvenku. 

Do konce prvního poločasu vidělo několik desítek fanoušků šance na obou stranách. V modrém dresu to ze střední vzdálenosti zkoušeli Jícha a Pokorný, stříleli ale nepřesně či nedůrazně. Mnohem větší šanci měl Jícha, jehož únik a zakončení musel skvělým zákrokem zlikvidovat Marek. Příležitosti měli i Klokani, tu největší Nešpor po chytrém vysunutí od Kaufmana. Mladý útočník ale míč doběhl příliš daleko a nedostal se k důraznějšímu zakončení. 

Ve druhém poločase už bylo k vidění méně podařených kombinací i velkých šancí. Za Bohemku měl nejblíže ke gólu Vyhnal, který ale sám před brankářem mířil těsně vedle. Několik velkých šancí měla i Vlašim. Jandovu střelu vytáhl skvěle chytající Marek na tyč, Kosákovu střelu zas obětavým zákrokem zblokoval Michael Žižka a když se v závěru zápasu neprosadil ani čerstvý Kolašinac, skončil zápas remízou 1:1.