Mužstvo odjelo do Břeclavi v neděli

Tým se připravuje za mrazivého počasí na začátek ligy

Mužstvo odjelo do Břeclavi v neděli

Za necelé dva týdny začíná Gambrinus liga a i když většina týmů odletěla za teplem k moři, Bohemka vyrazila do Břeclavi, kde se připravuje na začátek soutěže za stejných podmínek, jako je čekají v pátek 17. února v Praze proti Jablonci. Přes noc, ale hlavně přes den sužují mrazy celou Českou republiku. Prvoligové mužstvo Bohemians 1905 odjelo v neděli do Břeclavi na herní soustředění a ve středu a v pátek sehrají přátelské utkání s Ružomberkem, respektive s Nitrou.

"Samozřejmě to může být naše výhoda," říká Tomáš Borek, záložník Bohemians 1905, který poukazuje na fakt, že Jablonec odjel na soustředění do Turecka, kde je přibližně 11°C, což je více než dvacet stupňů rozdíl oproti podmínkám v Česku.

"Probíhá normální trénink, ale kvůli zimě a mrazu je to občas nepříjemné," říká ofenzivní posila Pavel Vyhnal. "Po obědě většinou ležíme a díváme se na filmy," tvrdí. K tvrdé práci patří i pořádný odpočinek. "Večer je na programu tradiční program v podobě pokeru," prozrazuje libůstku některých hráčů Bohemky Vyhnal.

Trenér Medynský v počasí vidí i určité výhody. "Když některé týmy přijedou z tepla, kde je klidně i 20 stupňů, na zimu si nějaký čas zvykají. Musíme tyto mínusové teploty obrátit v náš prospěch," říká trenér. "Jsme takoví bohemáčtí partyzáni. První zápas bude jako bitva u Stalingradu," přirovnává podmínky k historické bitvě.

K již uzdraveným hráčům se přidal Nicolas Šumský, který se při cestě zdržel na D1. "Dnes jsem se připojil k týmu," povídá a naznačuje, že je již v pořádku. "Odpolení přípravu jsem již absolvoval s týmem," doplňuje.

Ve středu čeká tým utkání proti MFK Ružomberok. Současný šestý tým Corgoň ligy již sehrál zápasy se Spartou, Rapidem Vídeň a čeká ho i zápas s druhým z pražských "S", Slávií. Utkání proběhne na umělé trávě v Mikulově, kam Bohemka dojíždí většinou i na tréninky. Přineseme vám ze zápasu reportáž a fotografie.