Kde že jsou ty peníze? V p...

Fanouškovský komentář k období "Vejsadovy vlády".

Minulý týden jsem se v článku Výhodné? Jak pro koho… pozastavoval nad tím, jak může být někdy právo prosté. Člověk by si řekl, že smlouva s milionovým plněním, která zasahuje do života několika hráčů, bude připravena zkušeným týmem právníků, kteří - podpořeni svou erudicí - vypracují dokument, který bude postihovat skutečnou vůli smluvních stran a zároveň přinese dostatečné záruky, že bude naplněn. Ovšem kampak na pana Starku s Vejsadou?! Jakýpak copak, osm řádků stačí!

Než jsem se nadál, dostál pan Vejsada své pověsti lingvistického puristy a grafomana a hned se do mě na svém webu pustil. A pěkně zhurta! Co prej sem to za manipulátora, že jsem neuvedl, že Příbram převzala dluh k hráčům ve výši 1,2 milionu korun. A ona o nich snad ta smlouva mluví? A kde prosím? Rozumím tomu, že leckdy je možné ve smluvním dokumentu to či ono přehlédnout. Ale v osmi řádcích?

Dobrá, Příbram převzala dluh. Připomeňme si, jaká jednání a s jakým úspěchem vedlo jen o několik málo měsíců později DFB s věřiteli klubu. Není žádným tajemstvím, že dluhy byly úspěšně odpuštěny v celé výši, či odkoupeny za deset procent. Pokud se nepletu, procenta se děti učí ve čtvrté třídě, sežeňme tedy desetileté děcko, aby nám spočítalo přínos pro klub, který byl vyměněn za čtyři hráče.

Postupme však dál reakci pana Vejsady, který v souvislosti s oznámením, že Příbram převzala zmiňovaný dluh, píše: „Tato obchodní transakce je ukázkou, že jsem netuneloval společnost, když jsem uzavřel splatnost. V současné době SKP vymáhá na Příbrami cca 4 000 000 Kč.“ Čtu dobře? Ty peníze dodnes nepřicestovaly? Ono uplynulo sedm let, Příbram hráče vesele prodala dál a peníze pro klub nedorazily? Tak skutečnost je ještě drsnější, než jsem se domníval ve svém původním článku. Už tehdy jsem takové jednání označil za čirou idiocii, ale pan Vejsada opět dokázal tuto metu posunout o mnoho mílí. Proto raději nyní polopatě. Ne, pane Vejsado, zmíněná obchodní transakce není ukázkou, že byste společnost netuneloval, zmíněná obchodní transakce, a zejména její výsledek, ve mně pouze vzbuzují naději, že dronte mauricijský ještě nebyl zcela vyhuben.
Takže díky za reakci, alespoň víme, kde že jsou ty peníze. V Příbrami.

Milan Mraček - Klokanhugo