Dělba bodů ve vršovickém derby U19

Pro koho zisk a pro koho ztráta?

Dělba bodů ve vršovickém derby U19

Protože oba týmy vstoupily do jarních bojů spíše levou nohou, byla v první části k vidění převážně ,,kopaná“. Kromě hodně nakopávaných míčů sledovali přihlížející především boj. Domácí tým se ujal vedení z pokutového kopu, když špatně vyběhnuvší brankář Jakub Smrčka zbytečně fauloval a na následnou střelu k tyči byl krátký. Naše snaha o aktivní přístup k protihráčům sice byla zřejmá, ale po zisku míče jsme moc fotbalově nepůsobili a několik slibně rozběhlých útoků jsme zazdili dříve, než jsme se dostali do střeleckých pozic.

To po přestávce to bylo jiné kafe. Přes třicet minut jsme soupeře přehrávali, víceméně ho téměř nepustili do hry, natož k naší brance. Je velká škoda, že jsme nedokázali z této převahy vytěžit více než jen vyrovnávací branku Lukáše Maxy. Po odstoupení Tomáše Šebka jsme totiž vypadli z role dominantnějšího týmu a v samotném závěru měli dvakrát štěstí při šancích Slavie.

Nevím, zda říci, že jde o remízu zaslouženou. Vím ale určitě, že jsem velmi spokojený s naším projevem a výkonem ve druhém poločase! A radost mně také dělá, s jakým zaujetím a náročností se prezentujeme nejen jako tým, ale i jako jednotlivci.